1

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Oisko sauvakävelysuunnistukseen tulijoita. Voitais aloittaa ensi viikonvaihteessa. Esim sunnuntaina klo 10 "Ahjolasta". Ajatuksia tälle sivulle. Voisin tehdä radan. Zeiel.

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

smile  Minulle sopisi kyllä sunnuntai, jos vain ajokelit pysyvät näin kesäisinä.  smile

3

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Rastit on kävelykunnossa pyhäaamuna kymmeneltä. Laittakaa sana kiertämään. Emitit mukaan. Nähdään Ahjolan raunioilla. Zeiel.

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Jotta ei totuus ja todellisuus unhoittuisi: lainaus lehdestä  :hiipii:

Suomalaiset ovat sauvakävelleet yli kymmenen vuotta. Silti tekniikka on hakusessa - monellakin. Lypsytekniikkaa ja kamelikävelyä näkee liian usein.
- Voin hyvin sanoa, että Suomessa on noin miljoona sauvakävelijää, mutta vain noin 20 prosenttia heistä kävelee oikein, Matti Heikkilä ottaa heti luulot pois. Hän on Vierumäen urheiluopiston testauspäällikkö ja yksi sauvakävelyn kehittäjistä.
Sauvakävely on lajina yksi soveltuvimmista. Jos kädet on terveet ja osaa kävellä, menestymisen mahdollisuudet ovat kohdillaan.
- Verrattuna tavalliseen kävelyyn sauvakävely voi olla 20-40 prosenttia tehokkaampaa. Miksei siis otettaisi näitä ylimääräisiä prosentteja itselle? Istumatyö jumittaa hartiaseudun, ja tämä on oiva konsti avata se. Ja kaiken lisäksi, sen voi tehdä ulkona, Heikkilä mainostaa.
Jos sauvakävelemään ryhtyy, välineisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuuden euron hintaiset halpahallin sauvat eivät ole paras ratkaisu.
- Alle viiteenkymppiin saa oikein hyvät ja laadukkaat välineet. Joustopiikkikärki on mielestäni hyvä. Se on parempi kovalla alustalla kuin esimerkiksi asfalttitassu, joka joskus luistaa.
Jos kävelysauva luistaa, pito korvataan helposti liian kovalla iskulla ja kyynärpäät kipeytyvät.


Pituus on tärkeä

Huonokuntoisille ja aloitteleville sauvojille Heikkilä suosittelee 60 senttiä omaa pituutta lyhempää sauvaa. Kun kunto kasvaa, myös askel pitenee, joten silloin voi ottaa viisi senttiä pidemmän sauvan käyttöön.
- Kokeile viisi senttiä pidemmillä askeleilla, saatko tunnetta käsiin. Jos ei saa, sauvat ovat liian lyhyet, Heikkilä sanoo.
Aloittelevalla oikea kyynärpään kulma sauvan ollessa maassa on 90 astetta.
- Myös kävelylenkkarit ovat hyvät, koska niissä kantapää on tukeva, Heikkilä opastaa.
Välineiden valinnan jälkeen myös sauvomispaikalle kannattaa uhrata hetki miettimisaikaa.
- Sauvakävely kuuluu sinne, mihin hiihto eli metsäpoluille. Pururadat ovat oivia pohjia. Lenkin pituuden on hyvä olla aluksi tunti kunnosta riippumatta. Silloin saa tuloksia aikaan.


Tekniikka kuntoon

Sauvakävelyn tekniikka on syytä saada kuntoon. Jos kävelee väärin, hyödyt muuttuvat haitoiksi.
- Ikäihmisillä hyväksyn "sauvojen ulkoiluttamisen" ja perässävetämisen, mutta en nuoremmilla, Heikkilä lataa.
Kun aloittaa, kannattaa kävellä normaalisti sauvat maata viistäen takaviistossa ikään kuin niitä ei olisi olemassa. Kun saa kiinni normaalista kävelyrytmistä, sitten otetaan sauvat käyttöön.
- Suurin virhe on se, että sauva tuodaan pystysuorassa eteen. Sauvan pitää pysyä koko ajan takana. Ja ote sauvaan sellainen kuin kädessä olisi pikkulintu, joka ei puristu kuoliaaksi, mutta ei pääse lentoon, Heikkilä kuvailee.
Työntö tuntuu kämmensyrjässä ensin pienenä puristuksena, jonka jälkeen on rentoutus.
- Veri lähtee hartioissa kiertämään, kun hoksataan olla jännittämättä niitä. Lantion ja hartioiden vastakierto aukoo selkäfileet, se on se juttu. Vielä pieni etukeno, niin asento on täydellinen.
- Tärkeintä on, että ajattelee, mitä tekee. Tyylejä on niin paljon kuin on ihmisiä, mutta on vain yksi ainoa tekniikka, joka on opeteltava.
Kun sauvakävelyssä saa perustekniikan haltuun, sitä voi myös sauvajuosta tai sauvaloikkia. Jyrkkiä ylämäkiä sauvakävellessä laji muuttuu todelliseksi fitness-urheiluksi. Ylämäkeä mentäessä vartalo on etukenossa ja alamäessä jalat joustavat ja edetään "hiipimällä".
- Joku mieltää tämän vanhojen ihmisten lajiksi. Harrastajat ovat piilossa lenkkimaastoissa, niin heitä ei kaupungilla näe.
Vierumäellä työpaikan kuntotestauspäivää viettäneet Päivi Portin ja Jorma Oinas eivät olleet ikinä sauvakävelleet. Matti Heikkilä patisti heidät pikakurssille toimittajaa ja kuvaajaa varten.
- Olen ollut sitä mieltä, että sauvat tarvitsevat seurakseen myös sukset. Ulkoilutan aina koiraa, joten sauvakävely olisi hankalaa, Portin sanoo.
- Ei ole koskaan tullut mieleenkään tarttua sauvoihin. Olen ajatellut sen olevan mummojen laji, Oinas tuumii.
Kun koehenkilöt tulevat paikalle 60 senttiä omaa pituutta lyhempien sauvojen kanssa, tapahtuu se, mitä yleensäkin aloittelijoilla. Sauva liikkuu saman puolen jalan kanssa samaan tahtiin.
- Oho, muutuin Pirkka-Pekka Peteliuksen Apuva-mieheksi, Oinas nauraa.
Usein kävely unohtuu, kun sauvat pannaan käteen. Harjoitellaan siis kävelyä sauvoista välittämättä. Nyt pari ymmärsi jutun juonen.
Sitten sauvat mukaan rennosti ja kävelemään. Heikkilä korjaa vielä pieniä asentovivahteita. Pieni etukeno, lantion ja olkapään vastakierto ja rento ote sauvaan.
- Kyllä hartioita lämmitti. Minua oikeasti yllätti, kuinka tehokasta tämä hartioille on, Portin ihmettelee.
Oinas on samaa mieltä ja kertoo mahdollisesti harkitsevansa omien sauvojen hankkimista.
- Jes, taas sai Suomi kaksi sauvakävelyn harrastajaa lisää, Heikkilä iloitsee.

ESS-Maija Joutjärvi

5

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Moi Eki! Nuo jutut ovat todella oikein. Yritin tolkuttaa sitä Jukalle,jos sauvoilla tökittää,niin kun jättää sauvat pois,se kävely on aivan kauheaa.Wäiski

6

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kun sitä tuntuu ja näyttää olevan asiantuntijoita siellä sun täällä opistoja myöden niin tässä yksi lisää......
Mustalaispoika tuli koulusta. Isänsä kysymään, että mitäs tänään oli koulussa.
"Meillä oli hiihtokilpailut", poika vastaa.
"Montako hiihtäjää oli?" Kyselee isä.
"Neljä."
"Monesko olit?"
"Viies."
"Miten se on mahdollista?" Isä kysyy.
"No kun ei kule niin ei kule..." Poika vastaa........

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Talviaikaan siirryttiin, ja sauvakävelysuunnistustreenit pidettiin. Ilma oli sen verran sateentihkuinen, että ilmavaarasta ei ollut haittaa. Rata oli vaativa sekä taidollisesti että fyysisesti; ylämäkeähän Kullakselta löytyy. Hieman olivat varusteet vielä kesäterässä, mutta onhan tässä vielä aikaa lumien tuloon. Toivottavasti sitä tulee!

Pari kuukautta on nyt aikaa luoda pohjia hiihtoa varten, joten eiköhän pidetä kävelysauvat liikkeessä!

8

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ala-Porasan Pirkkojen, mm. sauvakävelysuunnistuksen ainoa erikoinen seura, kävelytti etäällä syntysijoistaan, Kullasvuoressa, edustavia talviurheilijoitaan. Kisan
säännöt olivat perinteiset, vain karttaan merkittyjä polkuja, teitä tai ajouria sai edetä. Lahjomattomille höylälaudoille asennetut emitanturit antoivat loppuajoiksi: Esko J. 42.42, Mauri P. 49.55, Pekka V. 52.30, Markku S. 52.46, Jukka L. 53.36. Rastiväliaikojen kaikki tolpat kirjautuivat Eskolle. Eli viies sija tuli..... kun ei kule niin ei kule! Zeiel.

9

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Oisko Vuokatin hisuun lähtijöitä joulukuussa? Mä olen varmaan lähdössä.
Keneltä on jäänyt Metsäkankaan Kangas-Paavon metsään rastilippu. Isäntä lähetellyt tietoa. Liekö siellä emitlautakin? Paikkaa en tiedä ja mielestäni olen viemäni rastit hakenut. Zeiel.

10

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Hauskin hisuun on lähdössä kuusi miehen ikään ehtinyttä ja Eki. Seitsemänkymppisissä on vahva trio. Esa, Olli ja Pertti. Jos olisi kesäkisa niin tässä olisi Suomen, kenties maailman kovin viestijoukkue. Ollin värväämä Pertti Salminen on uusi nimi Ala-Porasan Pirkkojen hisuveljissä. Tervetuloa Pertti. Pertin tuntevat kaikki suunnistajat, niin paljon on Pertti kisoja resunnut. SM mitaleita lienee pahvilaatikollinen...  Maukka vanheni viisvitosiin, Markku ja meikä viimeistä vuotta kuusvitosissa. Palataan aiheeseen... Zeiel

11 (edited by Eki 20-02-2010 22:31:32)

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Herätys oli tänään (lauantaina) klo 06.00, ja niin se on huomennakin. Nimittäin, nythän hisuillaan alueenmestaruuksista Mäntsälän Hirvihaaran lumilla.

Lauantaina ohjelmassa oli keskimatka. Ilma oli aurinkoinen mutta hyytävän kylmä. Kisapaikalle tultaessa näytti auton mittarin digitaali 21 asteen verran pakkasta. Lähtöaikoja siirrettiin tunnilla eteenpäin ja lämpömittari auringonpaisteeseen, ja niin voitiin kisa alkaa. Odotellessa ehti juoda vaikka useammankin kupposen kuumaa kahvia, ja sehän kyllä lämmitti sen verran, että ulos sentään uskalsi mennä. Lähtöaukealla pienikin viima eteni esteettä luihin ja ytimiin, mutta kun kartan sai lintulautaan ja kello piippasi ei kylmyys enää haitannut. Itse asiassa liikaahan sitä vaatetta taas päällä oli, kun suurin osa kisasta käytiin kuitenkin tyvenessä, metsän suojassa.

Keskimatkan kisa käytiin taas hyvin pienellä alueella, Hirvihaaran erinomaisen hiihtouraston vaiheilla. Pakkasen takia luisto oli varsin huono. Metsäisessä osassa leveillä hiihtoväylillä suksi kulki vielä varsin kohtuullisesti, mutta pelloilla ja aukeilla, jossa oli tuulen kasaamaa tuiskulunta, ei luistelusta mainannut tulla mitään. Työlästä oli eteneminen, ja kylmä tuntui hengityksessä. Kisailijat olivat yleensä ottaen suojanneet kasvonsakin varsin hyvin pakkaselta kommandopipoin ja teippivirityksin, oli aika hurjan näköistä sakkia!

Am-kisassa tuli seuralle mitaleitakin. Kultaa saivat Olavi Erkkilä ja Esko Jussila, pronssia Esa Klinga. Mauri Piltt ja Markku Salokin taisivat saada kotiinviemisiä, nimittäin hylsyn kumpikin! Liekö miesten kilpailukortit hyytyneet pirteässä ulkoilukelissä? Pertti ei tainnut tähän kisaan startata, ja Jukka treenailee tällä hetkellä 40 astetta lämpöisemmässä ympäristössä.

Kartta-alue oli pieni, mittakaava 1:7500 ja urasti varsin tiheä. Usealla sarjalla oli rata kahdella kartalla, jotka oli painettu samalle A4-sivulle. Tämä aiheutti oudostaan hieman päänvaivaa siitä, että lukee varmasti juuri oikeata rataa (olisi ehkä kannattanut taittaa kartta niin, että vain yksi rata on näkyvissä. Minullakin oli yksi sama rasti kummallakin radalla, mikä aiheutti pientä varmistelua. Maaliin päästiin, eikä tässä kelissä paita kovasti kostunut. Sen verran kuitenkin hikeä pintaan pukkasi, että kisan jälkeen ei juuri verryttelyhiihtoa viitsinyt tehdä, vaan lämmintä vaatetta päälle ja lämmintä juomaa sisään.

Tällainen tapaus tällä kertaa!

12

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Vuodet eivat ole veljeksiä, eivätkä päivät sen enempää Lauantaina paistoi aurinko  smile   pilvettämältä taivaalta, sunnuntaina vihmoi nihkeää pyrylunta vaakasuoraan, eikä auringosta ollut aavistustakaan. Kylmä oli kumpanakin päivänä, sen verran päivät toisiaan muistuttivat. Ja tietysti myös se oli yhteistä, että sitkeät hisunharrastajat ulkoilivat naamakarvat jääpuikoilla kumpanakin päivänä.

Sunnuntaina oli tarjolla pitkää matkaa. Kartan mittakaavaa oli lauantaista suurennettu suhteeseen 1:12500, mikä alkuun muutaman risteysvälin ajan tuntui oudolta, mutta pianhan siihen tottui. Ja sitä nannaa olikin sitten tarjolla koko rahan edestä, sillä matkat olivat reilut ja nihkeä pyrylumi ei todellakaan mahdollistanut mitään lentokeliluistoa. Toisaalta, kapeaa uraa ylämäkeen oli nyt tavallista helpompaa könytä, kun suksi ei luistanut edes taaksepäin!

Itse asiassa oli oikein mukavaa vaihteeksi hiihtää pitkiä välejä hieman harvemmalla urastolla. Reitinvalinnassa korostui uran nopeuden arviointi, mutta tarkkuutta, ketteryyttä ja sujuvuutta vaativaa syherikköäkin maastossa oli tarjolla. Hyvin olisi tuossa urastossa pitänyt pitkän matkan kumpanakin päivänä.

Mitaleita tuli taas Päijät-Rastille enemmän kuin Suomelle on tullut Vancouverin olympialaisista. Alueen mestareita pitkällä matkalla ovat nyt Esa Klinga ja Esko Jussila, pronssimitalisti Olavi Erkkilä. Markku sai nyt jo tuloksen sijoittuen neljänneksi. Maukka taisi juuttua lumikinokseen jo Ala-Porasan kulmilla. Yhteensä hisuttelijoita taisi paikalla olla kolme ja puolisataataa kumpanakin päivänä, joten aikamoinen vilinä ja sompien kitinä Mäntsälän metsissä oli. Kävellessä lumi narskui kuin entisaikojen Suomi-filmissä huopatossun alla ikään.

Hisukausi 2010 alkaa lähestyä huipennustaan, kun muutaman viikon päästä aletaan ratkoa SM-sijoituksia, tällä kertaa itäisessä Suomessa. Jojensuussa kisataan keskimatkat ja Vuokatilla pitkät matkat sekä viesti. Toivottavasti meiltä on mukana edustusta!

13

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Laittaisko joku tämän suven jäsenmaksuista tiedon näille sivuille?

14

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Talvi (ainakin talvikausi) tekee tuloaan. Hiihtokausi on jo korkattu, käväisin Ylläshallissa lykkimässä muutaman kilometrin. Varsin ryynimäistä lumi siellä on, mutta eivätpä ne hiihto-olosuhteet tavallisena talvena ulkonakaan juuri sen kummoisempia ole täällä kehäkolmosen sisäpuolella. Hiihtämisen tapaista liikuntaa.

Syksyllä on perinteisesti vedetty Ala-Porasan Pirkkojen sauvakävelysuunnistusharjoitukset. Jukkahan niitä jo hieman lupaili. Onko ajankohta vielä tarkentunut? Ainakin toistaiseksi on ollut varsin hyvät ja lämpimät kelit, ja sauvoja on ulkoilutettu muutamana iltana viikossa.

15

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ajatus on, että lauantaina 6.11 klo 12 sauvottaisi Kullasvuoren ympäristössä. Huomenna saanen lippuja ja emitit ja alan valmistelut. Varmennan asian kun saan radat piirreltyä. Varautukaa ylämäkiin ja reitinvalintavaihtoehtoihin!  Zeiel H70.

16

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Sauvakävelysuunnistus lauantaina 6.11. klo 12 "Ahjolan" parkista. Tulkaapa ulkoilemaan! JL.

17

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ala-Porasan Pirkkojen sauvakävelysuunnistus Kullasvuoren kartalla aloitti hisuharjoittelun talven koitoksiin. Nousujohteisen harjoittelun tavoitteena on Sm mitalit talvella. H70 sarjassa viestikulta!!!!! Kävelykisan nopeimmaksi kipittäjäksi osoittautui jälleen Esko Jussila, toiseksi nopein oli ensikertalainen Matti Railimo. Sitten Maukka, Markku ja Pekka. Viimeisen pistesijan palelteli Maarasen Timo, joka kävi vaihtamassa lumisateen kastelemat kesäkäsineet talvisiin rukkasiin lähtöpaikalla. Kohmeinen mies lämpeni kuitenkin jatkossa  Kullasvuoren nousuissa ja onnistuneemmalla varustuksella ( mm. aataminaikaiset sauvat) olisi noussut lähemmäs kärkeä.

18

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ai niin juu joo... Ne tulokset:

Tuossa tulokset: http://www.paijat-rasti.net/iltarastit/ … 010_t.html

Ja tosson väliajat: http://www.paijat-rasti.net/iltarastit/ … 010_v.html

Aluksi tulospalvelu hämääntyi, jotta onko yksi rastileimasin pimeänä, koodiltaan 122. Muttei ollut, vaan tuli kirjoitettua väärin. Senhän pitikin olla 112. Sen kun vaihdoin ja lokitiedostosta pistin suoritukset uudestaan käsittelyyn, niin saatiin kaikkien rastivälien rastiväliajat.

otimeLite tarvitsee vielä hiukan viilausta, sitten siinä on valmis ensi kesän iltarastiohjelmisto.

19

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Juu kuva-arvoitus?
Kyseessä on Ala-Porasan Pirkkojen hisujoukkue Liperin SM-viestissä. Vuosi on.... Sijoitus plaketilla viis tai kuus. Sama kangas josta Tuntemattoman elokuvan sotilaat lähtivät sotaan. "Ols aina kusine paikka.... sanoi Hietanen lähtiessään.  Zeiel.

20

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kouvolan kisoihin viikon päästä lähtee Pirkkojen iskuryhmä viiden aikuisen voimin. Tai oikeastaan kuudeskin on, Aallon Antti, joka hiihtelee RiSussa. Odotukset ja tulokset eivät saata täsmätä. Flunssaa ja muuta pientä remppaa on ollut riesana ja pakkanen. Mutta näillä mennään valmistavaan viikkoon. Zeiel.

21

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Oikein muisti Jukka paikan ja sijoituksen. Valtsu on juuri tullut maaliin Liperin SM-viestissä 2004, ja tuloksena siis plakettiin oikeuttanut kuudes sija. Hieno kisa ja hyvä suoritus koko joukkueelta!

Tämä hisukausi alkaa minunkin osaltani ensi viikonloppuna Kouvolassa. Jo on aikoihin eletty, kun kisajärjestäjät näinkin etelässä tässä vaiheessa toivovat, että lunta ei enää tulisi lisää! Joka paikassa kuulemma on tarpeeksi lunta, ja vaikka nyt onkin täysin loskakeli, niin viikonlopuksi pitäisi selkeästi pakastua. Luvassa siis on mitä parahin hisukisa. Uralla varmaankin kannattaa pysyä, sillä oikominen polveen ulottuvassa lumihangessa ei liene kannattavaa.

22

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Valkealan urheilupyhätön harjussa käytiin hisustelemassa. Pakkasta 17 graadia, hyvä keli ja väylät upeita. Suoritukset eivät olleet virheettömiä, siksi sijoitukset lähellä ynnämuuta tasoa. Opeteltiin välineissä, kartanluvussa ja ehkä vauhtikaan ei riittänyt.  Maukka spritissä vähän puolenvälin alapuolella, sijalla 20. Esko keskimatkalla puolessa välissä tulosluetteloa, sijoitus 13. Sarjassa H70 Esa ja Markku vähän toisella kymmenellä ja JL kirjoittaja sijoilla 7. ja 8. Osallistujia sarjassa 26. Niin että paremmalla tuurilla kohti uusia vaikeuksia. Zeiel.

23

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kisakausi on nyt avattu. Valkealan hienoissa kangasmaisemissa siis Päijät-Rastista oli paikalla neljä miestä ja minä. Varmaan aika monelle tämä ensimmäisenä kisana oli taas totuttelua tähän lajiin. Hyvä kun kaikki tarvittavat vermeet taas aamusella kesän jäljiltä löysi. Suunnistajan Kaupassakin valikoima iltapäivällä oli jo varsin rajattu, mm. kaikki karttatelineet oli myyty aamupäivän sprinttihiihtäjille.

Maasto oli hienoa kangasta, ja urastot hyviä. Korkeuseroja ei alkupään jyrkkää nousua ja loppupään vähintäänkin yhtä jyrkkää laskua lukuunottamatta juuri ollut. Leveätä luistelubaanaa ei juurikaan päässyt käyttämän, yleensä reitinvalinta meni siitä suoraan yli. Kapeaa kelkkauraa siis pääsääntöisesti mentiin, ja se olikin oudostaan taas aika vaikeaa ja raskasta. Tänä talvena hiihtokilometrejä on jo takana aika mukavasti, mutta ne on kaikki tehty leveällä, hyvällä luistelu-uralla. Kapealla kelkkauralla lykkiminen rasittaa näin alkuun aika tavalla selkää ja hartioita, minkä kyllä huomaa selvästi näin kisan jälkeen. Mutta kyllä siihen paikat aika pian tottuvat. Aamun sprintin jäljiltä alun ja lopun jyrkät mäet oli kaluttu aivan liipalle, ja niinpä minäkin tulin mäen alla olevalle toiseksi viimeiselle rastilleni osan mäkeä mahallani luisuen. No eteneehän se matka alamäkeen niinkin!

Ensi viikonloppu onkin vapaata (siis harjoittelua), mutta seuraava onkin rankaa rypistystä Hauholla, jossa samalla ratkotaan alueen keskimatkat ja pitkät matkat.

24

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Käytiin asikkalan likkojen hisurasteilla Vesivehmaan lentokentällä. Mainostamattomassa harjoituskisassa oli 89 hiihtelijää. Me saatais tällaisilla lumilla samanlainen kisa aikaan. Sprintti Kullasvuoreen ja tulijoita olisi jos päivä vaan olisi muista kisoista vapaa. Sprinttiradat ovat vain 2-3km, ei tarttisi takarinteeseen saakka mennä, mäen päällä tasaisella pari kiemuraa ja lasku kentälle. Kuka alkais piirteleen hisupohjaa kartasta? Jos ei tänä vuonna niin ensi!?

25

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Missähän Ylle luuraa? Vielä ehtii Hauskin hisuun! Pitäisihän Ala-Porasan Pirkoilla olla nuorisotyötäkin näytillä eikä vain meitä ronttiseitsemänkymppisiä...eileniltaiset tuplakorkit näkyy olevan vielä sohvapöydällä. Pitäisköhän mennä vetään rani pihalla...snoukeim kolan kanssa ilman pakartia.

26

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Jukka Luukko wrote:

Missähän Ylle luuraa? Vielä ehtii Hauskin hisuun! Pitäisihän Ala-Porasan Pirkoilla olla nuorisotyötäkin näytillä eikä vain meitä ronttiseitsemänkymppisiä...eileniltaiset tuplakorkit näkyy olevan vielä sohvapöydällä. Pitäisköhän mennä vetään rani pihalla...snoukeim kolan kanssa ilman pakartia.

Vai että olis hauskin kisoissa hauskaa.. parempi pysyä näillä leveillä laduilla niin ei eksy ja suksetkin säilyy ehjinä. Kilometrit menee jossain 600-700 välillä tällä hetkellä, tahti on vähän hiipunu viime aikoina kun työt tuppaa toisinaan haittaamaan harrastuksia. Kuntopiikki on kyllä taas hakusessa Salppurin kisoihin, en mä pienemmissä skaboissa viitsi startata.. cool

Mutta tsemiä vaan Pirkkojen karpaaseille hauhon maisemiin!

27

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Tänään hiihdetään Eteläisissä. Ajatuksena on viisi piirin mitalia. Nelosvoitto H70 sarjassa. Ja voitot H55 ja H50 sarjoissa. Niin, että voittamaan lähdetään. Jotkut lähtevät jo kotoa häviämään. Multa hävis emäntä ja auto torstaina. Huomas, että olin tankannut auton. Aikaisemmin oli, että rouva ajoi porsaan kotiin, mutta kai tässä pitää Pertteliin kohta soitella, että nälkään ja sotkuun täällä menehtyy....

28

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

... tehdään oma suoritus ja katsotaan, mihin se riittää ...

Am-tasolla lähtevät Ala-Porasan Pirkat matkaan aina menestys mielessä. Tänään lyhyen matkan kisasta oli tuloksena mitalisijoja 4kpl. Mestareiksi sujuttelivat Jukka Luukko ja Esko Jussila, hopeaa nappasi Mauri Piltt ja pronssia pokkasi Markku Salo.

Lunta on Eteläisessäkin kylässä vähintäänkin riittävästi. Maastoon ajetut kelkkaurat olivat aika pehmeitä, ja sauvat upposivat vaivatta kanervikkoon asti. Houkuttelevimmat oikourat maastoon luonnollisesti tehtiin. Tuttujakin siellä näki, esim. AR oli kaivanut Iivosen Riston naftaliinista ja laittanut miehen taas viivalle. Hiihtotrikoon kaulusnauha vain tarpeeksi tiukalle, ja niin sitä päästiin pokkaamaan pronssia heti Maukan jälkeen!

Toivottavasti Jukalle järjestyy kuljetus huomiseksikin, sillä silloin ratkotaan pitkän matkan am-mitalien kohtalo.

29

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ei hätie mitien maakeskeläisittäin tai auttolaisittain ei häteä miteän. Kysyin Maukalta muutamaa helppoa poikamiehen ruokaohjetta. Laitoin neuvosta pitkulaisen sämpylän halki, halkaisin kämppingin ja laitoin ne sämpylän väliin rinnakkain pitkälleen. Maistui, ja jos haluais oikein herkutella niin Maukka neuvoi vähän lämmittämään yksikerrospäivällistä tuvan tai hellan uunissa ja sitten vähän Auran sinappia väliin. Ja järjestyksestä Maukka sanoi, että siihen tottuu, että löytää ryysynsä ja rojunsa siitä mihin ne on itse jättänyt.

30

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Mitaleita tuli pitkiltäkin matkoilta.

Jukka piti pintansa ja paikkansa alueen ykkösenä. Esa Klinga säesti hienosti ottaen hopeaa. Olavi Erkkilä ja Markku Salo jäivät nyt mitalisijojen ulkopuolelle. Maukka oli edelleen hienossa mitalivireessä ja eilisen tapaan nappasi hopeaa.

Omasta suorituksestani ei ole paljoa lapsille kertomista, sen verran raskaasti tuli tyrittyä. Mutta kerrotaan nyt ainakin jotakin. Heti ykköselle mennessä luin väärää väliä, ja koukkasin ulkorataa rastin 14 kautta. Ihmetys ja kummastus oli kuitenkin suuri, kun ykkösen jälkeen sain kantaani eilisen am-kakkosen Liikkasen Reiman, joka oli lähtenyt 4 minuuttia minua ennen. Hän oli tehnyt alussa perusteellisemmin saman töppäyksen kuin minä ja oli kiertänyt rastit 14, 13 ja 12 ennenkuin malttoi kaartaa ykköselle! No siinä sitten mentiin sopuisasti jokunen väli. Pitkällä suopätkällä meikäläisen selkä alkoi tiltata, ja Reiman selkä sitä myöten etääntyä. Keskittyminen hajosi, ja niinpä minulta jäi huomaamatta syherikköön tehty ristiradan lenkki, ja oikaisin kutoselta suoraan ysille! Loppuosuudella oli hieman enemmän luistelukelpoista leveätä baanaa, ja pääsinkin aika mukavasti maaliin, jossa luonnollisesti sitten totuus selvisi. Hylsy! Se siitä siis.

Jos ei ota huomioon surkeata suunnistusta, niin mukavaa oli.

Ps. 19.02.2011 pidetään Vantaalla henkilökohtainen sprintti ja sprinttiviesti, jotka samalla ovat myös am-kisat. Olisin varmaan lähdössä kumpaankin, jos vain viestiin löytyisi kaveri. Onko esim. Valtsu kuulolla?

31

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Eskolle tiedoksi, että mun Hauskin kuvat ei oo oikein hyviä. Porukkaa ympärillä ja toiminnallisuus puuttuu. Kaiveletko omistasi, esim Esa leimaa Valkealassa. J

32

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

OK, katson illalla mitä kotikoneelta löytyy. On se Esa sen verran nuorekkaana säilynyt, että tuskinpa sitä kukaan huomaa, jos kuva onkin muutaman vuoden takaa!

33

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ala-Porasan Pirkkojen hisustelijoita on Kaipolan SM-kisaan menossa kuusi kovista. Vielä ei oo listoilla montaa joukkuetta missään sarjassa. Viiskymppisten kannattaisi seurata tilannetta. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona klo 24. Harvoin on SM-hisu näin lähellä ja Esko, Maukka ja Pekka, kaikki hiihtokunnossa. Puhdasta suoritusta ei mikään joukkue tee, joten mahdollisuuksia olisi.  "Mutta jos ei kule......"

34

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kaipolassa edelleen H50 sarjassa vain kolme joukkuetta. Kerätkää pojat joukkue kasaan. Näin Pekan eilen jäällä hiihtämässä. Pekalla on kohta viissataa kilsaa hiihtoa ja kunto niin, että mä en pärjää.

35 (edited by Eki 06-02-2011 19:48:35)

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Valkeakosken Korkeakankaalla hisuteltiin oikein mukavassa parin asteen pakkassäässä. Urasto oli vaativaa ja huono reitinvalinta kostautui nopeasti lyhyilläkin väleillä. Kapeata uraa oli suurin osa matkasta, ja kovin oli saatu mutkia matkaan. Minäkin koin kalustotappiota tämän johdosta; uuden hiihtopuseron käsivarteen tuli aikamoinen palkeenkieli, kun jossakin mutkassa sisäkurvin puoleinen käsi hipaisi männynkylkeä ja siinä ollut kuiva oksankara tarttui tekstiiliin kiinni. Sellaista!

Lauantaina lyhyellä matkalla oli Päijät-Rastin kokeneen kaartin isku muita kohtaan jäätävan tylyä: 1. Jukka, 3. Markku, 4. Esa. Mitäpä tuohon sanoisi, kuin että samaa rataa Kaipolassa! Itse vetelin ratani tämäntalviseen tapaani muutamalla virheellä, mutta sujuvaa ei suunnistus oikein ollut. Kohtalainen suoritus kuitenkin.

Sunnuntaina pitkän matkan kisassa Jukka sujutteli sijalle 5. ja Markku sijalle 7. Vajaa minuutti oli miesten välistä eroa, ja viitisen minuuttia kärkeen. Esa sai hylsyn, joten en ole enää ainoa siinä sarjassa tältä talvelta. Kahden päivän yhteistuloksessa Jukka voitti ja Markku tuli kolmanneksi. Minä kolusin ratani läpi taas muutaman virheen sävyttämänä, minkä lisäksi nyt tuli lisämausteena jokunen huono reitinvalinta. Joskus reilu kierto kannattaa, mutta ei aina! Aika kinkkistä oli joskus päättää, miten kannattaisi mennä. Luisto kapeilla urilla oli hyvää etenkin sellaisissa paikoissa, joissa oli edellisenä päivänä hiihdetty paljon.

Radat ja maasto olivat totuttua tasoa, eli hyvät ja vaativat. Pukeutumistilojen taso totuttuun tapaan oli pelkästään vaativa.

36

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Lauantain kilpailu ei mennyt minulla virheittä. Parilla välillä virhettä, kummallakin minuutin verran seikkailua väärillä urilla. Pärjääminen tuli muiden ansiosta, toiset tekivät minua enemmän virheitä. Tarkalla kartanluvulla ja normaalilla hiihtovauhdilla pärjäsi. Sunnuntain taktiikka oli selvä lähtiessä. Lauantain etumatka riittää, jos tekee virheettömän suorituksen. Näin lähdin ja noudatin taktiikkaani. Tein rastilta lähtiessä turvallisen reitinvalinnan, eli kiertelin syheriköt kaukaa, leveitä uria hiihdellen. Luin joka risteyksessä kartan pysähdyksissä. Reittini eivät olleet nopeimpia, mutta vältyin virheiltä ja lauantain etumatka riitti kokonaiskilpailun voittoon. Osittain hävisin kyllä huonon jaksamisen vuoksi... mutta kun ei kule.... Päävalmentaja Avikainen suositteli lääkkeeksi ulkoilua....

37

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Valkeekosken kisoista on reittihärveli, johon olen piirrellyt reittini. Vanha mestari Väiski vois kommentoida lukijoille. Ippe ilmoittelija viestitti Ameriikasta, että Kaipolasta ei ole ilman mitalia seittemänkymppisten viestistä kotiintulemista. Mitalia varten on reenitty, mutta pohjosen pojat ovat kanssa. Pohjantähteä ja Joutsenoa veikkaisin pahimmiksi. Sitten  ex padasjokelainen, eilinen maailmanmestari Veijo tuo Kalevan Rastin kiusaksi ja Ipen työseudun Epilä voi näyttää. Siinä sitten katsotaan kotiinpaluun reittivaihtoehdot. Kakkosnelosta vai kapeampia uria...

38

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kaipolan viestistä SM-pronssia tenhoryhmälle!

:)Markku, Esa ja Jukka saivat pronssia Kaipolan SM-viestistä. Hienoa!:klap:

Halpaa mutta kelvollista metallia olisi ollut tarjolla viisikymppisille, sillä siinä sarjassa saatiin jakoon vain kulta ja hopea. Mestarijoukkueen aloittajan olin minä voittanut edellispäivän henkilöjohtaisella matkalla, joten kyllä me siellä joukon jatkona olisimme menneet (ankkurille tosin olin hävinnyt, hän oli sentään napannut sarjan pronssin).

Valokuvia tuli jonkun verran, eiköhän niitäkin saada joskus vielä näytille.

39

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kiitos Esko, että olit yksin lähtenyt kannustelemaan meitä vanhuksia, seittemänkymppisiä! Sarjan H70 vanhukset ovat kyllä varmaankin joukon täysiaikaisimpia urheilijoita nyt kun kiinteät työsidonnaisuudet eivät ole haittaamassa harjoittelua. Tuhannen kilometriä hiihtoa kuului olevan rikki monella tänä talvena eli kymppi päivässä. Ei mulla sentään kuin muutama sata, mutta on metsätöitä ennen joulua viikkoja ja vähän jalkalenkkejä ja kolme iltaa viikossa lentopalloa.
Mutta itse kisaan. Markku aloitti, roikkui aluksi sovitusti tarkkaillen, hiihteli hajonnat yksin ja pudotteli sitten ukon kerrallaan kyydistä. Jostain oli kuitenkin Saarijärvi jäänyt tai päässyt edelle ja vaihdossa oltiin toisena. Loisto suoritus ja aloitus.
Esa jatkoi, osuus ja radan "hiihdettävyys" sopi Esalle. Tarkka havainnointi urista ja työntöä selkeimmillä väleillä, tuloksena talven puhtain suoritus. Vaihdossa Esa toisena kovapää edellä hiihtäneen Saarijärven jälkeen. Kärki edellä minuutin verran ja Epilä takana yli kaksi minuuttia, kova Pohjantähti lähes kolme. Viesti oli edennyt tavoitettamme, voittoa, ajatellen suunnitelmien mukaisesti. Eli ankkurille piti saada pari minuuttia etumatkaa koviin takana tulijoihin. Lähdin matkaan päättäväisesti, Saarijärven ohitin kilometrin päässä. Tiesin olevani keulilla. Alkukilometrin jälkeen huomasin, että suksi ei luista. Alkoi tuntua, että lumi oli kuin tuhkaa tai lentohiekkaa suksien alla. Luistelusta ei tullut mitään, perinteisen juoksuaskelilla vähän vauhtia ja sitten muutama potku luistelua, käsillä ei jaksanut kuljettaa suksea, vauhti pysähtyi joka työnnön jälkeen, mutta yritystä oli, siitä ei ollut puutetta. Suunnistus meni virheittä keulilla, kunnes puoli kilometriä ennen maalia Pohjantahden vahva Murto tuli takaa ohi ja samalla huomasin, että edessäni lähellä nousussa on myös takaa lähtenyt Epilä. Oli kai hajonnalla mennyt ohi. Aloin miettiä mahdollisuuksiani... tekeekö pojat virheen lopun söheröissä... ja unohdin oman sunnistukseni, kartanluvun ja reittien arvioinnin. Heti pieni reittivirhe, ei hakua kuitenkaan ja sitten seuraavalla syherövälillä aluksi ihan oikein rastin lähelle, kymmenen metrin päähän, mutta kun rastia ei näkynyt ja edellä mennyt mies hiihti rastin läpi pysähtymättä päättelin, että siinä ei ole rastia. Usko loppui käännyin ympäri, olin ihan sekaisin ja tein parin kolmen minuutin kierroksen niin, että maaliaukea jo näkyi. Onneksi takaa ei tullut lisää ukkoja ja sain pidettyä joukkuemme kolmantena, jolle sijalle olin jäänyt ennen virheitäni. Voitto meni kyllä elämäni luistamattomimmilla suksilla. Edellisen päivän kisa oli sittenkin kuluttanut voiteet ja pelkkä harjaus ei riittänyt. Ehkä löysin takaa tulleita huonoluistoisemmat uratkin. Yön 27 pakkasastetta ja tuuli oli kuivattanut lumen hyvin eriluistoiseksi erilaisissa metsissä ja aukeilla. Sillee ja sorry omasta hiihdostani. Kahvit juotiin Abcilla. J.

40

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kaikille avoin hisu-harjoitus su 20.2. 2011 klo 10-12.
Lähdöt omaan tahtiin. Paikka Vesivehmaan lentokenttä.
Karttamaksu kuuleman mukaan kuutisen euroa.
Lisätietoja Asikkalan Raikkaan suunnistusjaoston sivuilta.

Jotta tällaasia huhuja kuulin!

41

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Nyt kun on oikein kunnollinen talvi, niin Vantaallakin voitiin pitää kisat! Simonkylässä olivat Niskat ja Jyry loihtineet varsin hyvän, tiheän ja vaihtelevan uraston mukavaan maastoon. Monenlaatuista menouraa oli tarjolla, ja lippuja metsä punaisenaan. Oikein soveliasta sprinttimatkoille.

Aamupäivällä vedettiin henkilökohtainen sprintti, joka samalla oli am-kisa. Kylmää oli, mutta varmaankin alle 20 astetta lähtöjen aikaan. Lähtöjä oli nimittäin siirretty tunti eteenpäin jo aikaisemmin viikolla, yhdeltätoista alkoi suunnistajien urakka.

Jukka otti kultaa, Olavi hopeaa, Markku oli neljäs. Minäkin sain hopeaa, 15 sekuntia Hämäläisen Markulle hävisin. Suuria virheitä en tehnyt, mutta pientä parannettavaa olisi ollut. Kaksi kertaa kaaduin, kun kompuroin risuihin ja väistelin vastaantulijoita kapeilla urilla. Luistelusukset ja -monot jalassa, pitkät sauvat tarroilla käsissä on aika vaikea könytä taas jaloilleen polveen ulottuvassa lumessa. Ilman näitä muutamaa kompurointia olisi tullut sekuntipeli mestaruudesta! Kylmä ilma teki todella häijyä hengitykseen, maaliin tullessa jopa hieman kyseenalaistin iltapäivän startin.

Muutama tunti kun sisällä lämmiteltiin ja kahviteltiin, niin taas oli olo siedettävä. Aurinkokin lämmitti selvästi jo iltapäivällä, ja meno oli itse asiassa aivan normaalia. Am-sprinttiviestissä saatiin kaksi mitalia, kun Markku ja Olavi ottivat hopeaa sarjassa H130 ja Jukka ja Esko pronssia sarjassa H110. Joukkueessa siis oli kaksi suunnistajaa, joilla kummallakin oli kaksi osuutta.

Kisan päättyessä ei kylmä vaivannut lainkaan, auton digitaali näytti lukemaa 13 astetta. Mutta pitää vielä todeta, että kyllä oli varmaan kovaa hommaa viime sunnuntaina vetää osuus SM-viestissä siinä 19 asteen kylmyydessä!

42

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Vanha sanonta kisapukeutumisesta kuuluu, että jos lähteissä ei ole kylmä niin sitten on liikaa päällä. Helppoa on kun +15 tai lämpimämpää. Syksyn muutaman asteen kelissä alkaa jo pukeutumisen mietintä, varsinkin, jos startataan pimeään yöhön. Yllättävästi yöllä aina kuitenkin pärjää paremmin kuin on luullut. Talvella muutaman asteen pakkanen on ongelmaton pukeutumisen suhteen. Yksi hiihtokerrasto ja ongelmia ei ole. Mutta kun pakkasta on yli kymmenen astetta  alkaa taas mietintä. Riittääkö ohuet käsineet ja yksi kerrasto. Ja sitten kun pakkasta on pari tuntia ennen kisan lähtöä 27 astetta ja järjestäjät kerta toisensa jälkeen löytävät jostain  kisakeskuksen oven pieleen mittarin, joka näyttää 19 astetta,  niin mieti mitä laitat päälle, kun tuntuu pirun kylmältä. Päähän komandopipo vai ei. Kahdet käsineet ja sauvan nauhat ei yllä kiinni. Silmät jäätyy alamäissä ja nähdä pitää. Nenä ja posket jäätyy. Nyt näytetään keksityn nenään ja poskiin liimattavia suojia. Missähän niitä myydään, vois ostaa ja näyttää muodikkaalta. Ja toisilla palee aina varpaat. Kenkiin pitäisi mahtua kahdet sukat ja sitten kengät kiristää. Alasuojista en kommentoi, kun tällä iällä ei oo..  väliä... Naisten lehdissä on joka vuosi ohjeita kerrospukeutumisesta, mutta ei ne opastajat ole vissiin tehneet muuta kun seisoskelleet pakkasessa ja tuulensuojassa. Ehkä varminta olisi käydä joka päivä lenkillä niin oppisi kokemuksen kautta pukeutumisen ja pitää niin kovaa vauhtia, että tarkenee... niin uskon kun katselen lämpimästä autosta Siljanderin Ilpon juoksemista, on keli kun keli....

43

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Arktisia kelejä tosiaan: Tänään oli Raikkaan hisu-harjoitus Vesivehmaalla ja pakkasraja oli 20. Kotoa lähdin aamulla töihin klo 07.30 ja pakkasta oli 30 astetta. Oletin, että harjoitus joudutaan perumaan, mutta kun siinä aamuyhdeksän maissa kurvailimme lentokentän maastoissa työautolla, niin huomasin hisu-valmistelujen olevan täydessä käynnissä! cool Eikun ilmoitus kotiin ja siellä pakkasivat kamppeet kyytiin ja Vesivehmaalle. Meikäläisen ammatin lähes ainoisiin luontaisetuihin kun kuuluu viikkoliikunta työajalla, jos työtilanne niin sallii, eli työhaalarit naulaan ja hiihtokamppeet päälle. Mikaelan kanssa oltiin kerrospukeuduttu (mm. kahdet mummin kutomat lapaset päällekkäin - ei mitään heppoisia hiihtosormikkaita!) ja melko mukavasti tarettiin. Ja aurinkokin kyllä lämmitti mukavasti alkuiltapäivän hetkinä. Suksissa oli luisto yhtä "hyvä" kuin Jukalla SM-kisoissa; ensimmäisen rastin jälkeen Mikaela oli jo tuskaantunut suksien tökkimiseen. Ehdotin keskeyttämistä, mutta tytär totesi, että "ei kai sitä nyt heti ykkösrastilla voi keskeyttää!" Sisukkaasti kiersimme sprinttiradan läpi ja keräsimme kokemusta... Tällainen huonokuntoinenkin selviää Vesivehmaan tasaisilla ihan luistelusuksilla.

44

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Jukka Luukko wrote:

llättävästi yöllä aina kuitenkin pärjää paremmin kuin on luullut. Talvella muutaman asteen pakkanen on ongelmaton pukeutumisen suhteen. Yksi hiihtokerrasto ja ongelmia ei ole. Mutta kun pakkasta on yli kymmenen astetta  alkaa taas mietintä. Riittääkö ohuet käsineet ja yksi kerrasto. Ja sitten kun pakkasta on pari tuntia ennen kisan lähtöä 27 astetta ja järjestäjät kerta toisensa jälkeen löytävät jostain  kisakeskuksen oven pieleen mittarin, joka näyttää 19 astetta,  niin mieti mitä laitat päälle, kun tuntuu pirun kylmältä. Päähän komandopipo vai ei. Kahdet käsineet ja sauvan nauhat ei yllä kiinni. Silmät jäätyy alamäissä ja nähdä pitää. Nenä ja posket jäätyy. Nyt näytetään keksityn nenään ja poskiin liimattavia suojia. Missähän niitä myydään, vois ostaa ja näyttää muodikkaalta. Ja toisilla palee aina varpaat. Kenkiin pitäisi mahtua kahdet sukat ja sitten kengät kiristää. Alasuojista en kommentoi, kun tällä iällä ei oo..  väliä... Naisten lehdissä on joka vuosi ohjeita kerrospukeutumisesta, mutta ei ne opastajat ole vissiin tehneet muuta kun seisoskelleet pakkasessa ja tuulensuojassa. Ehkä varminta olisi käydä joka päivä lenkillä niin oppisi kokemuksen kautta pukeutumisen ja pitää niin kovaa vauhtia, että tarkenee... niin uskon kun katselen lämpimästä autosta Siljanderin Ilpon juoksemista, on keli kun keli....

Juostessa tarkenee paremmin kuin hiihtäessä kun alamäkeenkin joutuu tekemään töitä eikä ole samanlaista viimaa kuin hiihdellessä.
Kevyet lenkit onnistuu kyllä kovallakin pakkasella mutta kyllä vauhtilenkkejä on muutaman joutunut tekemään matolla, mikä on äärimmäisen tylsää touhua. Mutta parempi sekin kun hönkiä yli 20 asteen pakkasessa sisään max. määrä happea ja olla kipeänä.
Muuten tarkenee kyllä mutta varmaan se alasuoja tarvis kyllä kaivaa jostain... vaikka ei kai sillä mullakaan enään niin väliä lol
On nämä pakkaset kuitenkin helpompi kestää kun jatkuva lumipöperössä kahlaaminen.

45

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Kello on vähän yli aamukuusi ja näillä kotisivuilla näyttää olevan viisi tiirailijaa. Huomenta vaan pojat! Ja Marika! Tein eilen tosi hyvän juoksuharjoituksen matolla. Vauhtileikittelyä reilu puoli tuntia, välillä minuutti pari taukoa ja venyttelyä. Kymmenkunta minuuttia muita vimpaimia ja sitten lämminaltaan juoksua ja venyttelyä puolisen tuntia. Suosittelen muillekin kolmenkympin pakkasiltoina. Juoksu matolla on tylsää, mutta korvaa maaston kylmällä. Maton edessä olevat sälekaihtimet ikkunasta auki, että näkee ulos etäälle maisemaan, niin ei pyörrytä.
Kaksi nuorta, poika ja tyttö seurustelivat, nuori lempi oli niin päätä sekoittavaa, että se sai pojan kysymään tytön isältä, että "mitä me tehtäisiin kun me ollaan niin hirveän rakastuneita?" Tähän tytön isä: "Menkää naimisiin, kyllä se ohi menee!"

46

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

jukka luukko wrote:

Tein eilen tosi hyvän juoksuharjoituksen matolla. Vauhtileikittelyä reilu puoli tuntia, välillä minuutti pari taukoa ja venyttelyä. Kymmenkunta minuuttia muita vimpaimia ja sitten lämminaltaan juoksua ja venyttelyä puolisen tuntia. Suosittelen muillekin kolmenkympin pakkasiltoina. Juoksu matolla on tylsää, mutta korvaa maaston kylmällä. Maton edessä olevat sälekaihtimet ikkunasta auki, että näkee ulos etäälle maisemaan, niin ei pyörrytä.

Eipä tuolla matolla kauheesti ole ruuhkaa ollut, yleensä pääsee heti kun salille menee, tosiaan kannattaa hyödyntää tämäkin kuntoilumahdollisuus.
Sama juttu mulla kun Jukallakin sälekaihtimien suhteen, mä vedän ne kokonaan ylös kun ne alkaa pyörimään silmissä... ikkunaa on myös aukaistava, tilassa on aika heikko (onko sitä edes ?) ilmanvaihto.

47

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Ajelin Iissä SM hisun sprintissä. Kahdeksas sija tuloksena. Alussa pientä haparointia, pysähtelyä oikeilla urilla. Ehkä yksi reittivirhe. Jäin kaksi ja neljätoista keulalle. Plaketti kuudenteen sijaan oli 29 sekkaa. Janne Ahonen sanoisi, että tälläistä tää nyt on ollut. Voi olla, että hisukausi mulla on tältä vuodelta paketissa, kun viikolla lähden Portugalin kisoihin. Siellä on lähes kolmesataa suomalaista mukana, maajoukkuekin kokonaisuudessaan. Eka viikon kisaa voi seurata osoitteessa pom2011 ja toka viikollakin on joku osoite kun muistais. Sieltä ne maan sivuilta kisat löytyvät. Ulkokuntalaiset Markku, Esa ja Olli ylläpitävät PäijRan hisumenoa yllä viikon päästä Joutsenossa. Oiskohan Väiski siellä kannustamassa?

48 (edited by Eki 06-03-2011 23:02:38)

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Morjens!

Katselinpa tuossa tuloksia hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kisasta Joutsenossa lauantailta 05.03.2011. Sarjassa H70 on hopeaa saavuttanut Markku Salo PäijRa! Eroa voittajaan on nimelliset 6 sekuntia.

:klap:  Onnittelut Markulle!  :kumarran:

Oli varmaan hieno tilaisuus näin keväisillä keleillä, valitettavasti en itse malttanut matkaan lähteä.



Mitämitämitä... reittihärvelistä ja väliajoista näkee, että Markku on koko ajan ollut voittajaa edellä viimeiselle rastille asti. Sielläkin eroa on ollut 2 sekuntia Markun hyväksi. Mitä on tapahtunut maalisuoralla? Sillä on siis tullut takkiin 8 sekuntia, ja samalla mitalin väri muuttunut hopeiseksi! Tiukkaa on ollut, ja lopputulos on hieno, mutta harmittavan lähelle tuo mestaruus nyt jäi.

49

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Harmittavan lähellä oli. Eki tarkkaavaisena hisu-miehenä näki missä klikkasi. Kävi nimittäin niin, että maaliin tulo oli jäinen ja vierua ylämäkeä. Hiihdin edellä menijän " selkään , sukset lipesivät sivulle ja olin selällän noin 3 m maalilemasimista. Siinä meni johtoni, koska yläsnousu ei onnistu liukkaalla alustalla ja pitjkien sauvojen kanssa enää ripeästi Täytynee alkaa ylös pääsemistäkin reenaamaan.

50 (edited by Eki 07-03-2011 18:00:15)

Re: Ala-Porasan Pirkkojen hisustelua

Pitkät sauvat kädessä on tosiaan työlästä nousta ylös, sen havaitsin minäkin Vantaan sprintissä. Lähellä se oli, suorastaan jo tulossa, mutta ... . No varmasti jäi hopeamiehelle hyvä motivaatio harjoitteluun ensi kautta varten! Ja vielä tällekin kaudelle, kausihan jatkuu Mäntsälässä jo tulevana viikonloppuna.

Ei se pieni kaatuminen aina välttämättä aivan katastrofi ole. Eikös se Elmokin kaatunut 100m juoksussa Derwangan kisoissa, mutta niinpä vain tämä monipuolinen urheilija nousi tartanilta ylös ja voitti kisan uudella maailmanennätysajalla! Siinä sitä on mallia meille kaikille. Toki kannattaa kuitenkin ensisijassa pysytellä pystyssä!