Ilmoitustaulu

Päijät-Rasti ry:n virallinen keskustelufoorumi ja ilmoituskanava

Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 23-08-2005 21:47:14

Hege
Vanha tekijä
Mistä: Hollolan Lahlest
Rekisteröity: 08-02-2005
Viestit: 179

Yökuppi 2005

Yökuppi jatkuu 24.8. Taruksella. Päralaisia on ilmoittautunut tähän mennessä vasta 2. Vielä ehtii. Nyt on hyvä harjoitella yötä turvallisessa miljöössä ja tutuilla alueilla. Minulle voi soittaa. Kaksi rataa 5,5 ja 3,8 km.


Dimitte vana vanis!

Kirjautunut ulos

 

#2 23-08-2005 21:52:25

mr. *
Moderator
Mistä: En ota kantaa.
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 628

Re: Yökuppi 2005

mitä!

nythän on jo melkeen yö...jokos sinne radalle pääsee??
tongue

*
ps. kannattaa muuten kysellä ehkä hiukka muuallakin kun täällä netissä niitä päralaisia yöjuoksijoita.


Looking for relief in your miserable life,
You need some rock and roll,  And you better get it right...
                        -Lemmy-

Kirjautunut ulos

 

#3 24-08-2005 18:07:46

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 577
Weppi-saitti

Re: Yökuppi 2005

Kello on 20:59 aloittaessani tätä viestiä

Saas nähdä milloin pääsen seuraavaa viestiä kirjoittelemaan. En ole ennen suunnistanut yöllä, mutta tämäkin on koettava. Jos löydän maaliin ennenkuin etsintäpartio löytää minut, osallistun varmasti AM-kisaan, jos Luoja suo...

Hähähähää, muistattekos sen brittimäkihyppääjän - musta voi tulla yhtä paha häirikkö näillä yörasteilla tongue Sitten varmaan Suomen Urheiluliitto puuttuu asiaan ja säätää lain, jonka avulla minut voidaan pitää loitolla yöcupista, mutta se ei onnistu! Osallistun vaikka väärällä nimellä ja käytän naamiota.

Ja kuntohan on nyt silleen kohdallaan, että jos eksyn kunnolla, niin hakea saa varmaan Evolta saakka... Siis ei nopeus, muta sitkeys.

Jaha, kello onkin jo 21.05, aika rientää, täytyy mennä ny!


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

 

#4 24-08-2005 20:49:14

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 577
Weppi-saitti

Re: Yökuppi 2005

Ehdinpäs pois saman vuorokauden aikana! smile

Tosin muut ehtivät ennen. Tuttu kartta ja maasto auttoivat kyllä paljon, vaikka lentokentän poluissa hiukan sekosinkin. Ja hiukan metsän puolellakin. Mutta teitä pitkin juostessa tuntui jaloissa hyvältä - ja pimeässä vauhti hurjalta.


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

 

#5 07-09-2005 21:01:26

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 577
Weppi-saitti

Re: Yökuppi 2005

Asikkalan yökuppi 7.9. Syrjäntauksen kartalla

Uusi kartta ja uusi maasto. Rata oli jossan määrin vaikeampi kuin Taruksella olleet kaksi edellistä. Pummasin melkein joka rastia, mutta se, joka oli piilossa riippakuusen oksien & pienen jyrkänteen alla - sille kopsahdin kuin telkkä pönttöön. Kävellen löyty helpommin kuin juosten ja rajoittuneesta näkyvyydestä johtuen vadelmapöheiköt eivät tuntuneet niin laajoilta kuin ne ehkä olivat. Tämä olis varmaan ollut haastava rata päivälläkin (se koostui muuten iltarastien rasteista).

Plussat:

+ Löysin rastit smile
+ Rasteilla heijastimet.
+ Ei lainkaan hirvikärpäsiä. Näyttää siltä, että hirvikärpäset eivät liiku öisin.
+ Halutessa olis voinu turvautua polkuihin (jos olis viittiny hiukan kiertää) eli alue oli hyvin rajattu näin aloittelijallekin.
+ Lämmin ilma.
+ Vetä alkoi sataa vasta stten, kun olin tullut maaliin.

Miinukset

- Loppuviitoitus oli hiukan harva - eksyin siltä! (onneksi en kauas).roll

Onhan tää aika jännää. Dewaltin akkuporakoneen laturilla ladattu akku toimi hyvin. Käytin lähes koko ajan 10 watin lamppua, joten olisin voinut vaellella siellä vielä pitkään. Tuskin Am-kisoissa tuota vaikeampia rasteja on.


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

 

#6 14-09-2005 21:57:35

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 577
Weppi-saitti

Re: Yökuppi 2005

Haravakylän yökuppi ke 14.9.2005

Säästä täytyy todeta, että se paheni siihen saakka, kunnes olin jo metsässä. Sain suunnistuskamppeet ylleni auton tavaratilassa suojassa älyttömältä sateelta kivan tuulen kera, mutta astuttuani sieltä pois, kastuin välittömästi. Heitin 2 euroa lippaaseen, sain kartan ja ei ku matkaan.

Maasto oli tuttua aluemestaruuskisojen normaalimatkoilta ja niin oli siis karttakin. Rata oli tehty ystävällisesti hyväkulkuiseen maastoon, joka tosin oli vaikeampaa kuin Am-yön maasto. Sellaista normaalimaastoa, jota meilläpäin ei ole liian paljoa.

Sade oli aika lämmintä ja niin oli ilmakin. Rastit löytyivät enimmäkseen aika hyvin, vaikka heijastimet olivatkin parhaimman kiiltonsa menettäneet. Yösuunnistuksessa on helpompaa keskittyä omaan suoritukseen kuin päivärasteilla. Nytkin olin usein aivan rastin tuntumassa, kun näin erinäisen määrän lamppuja heilumassa sinne tänne. Kiva oli huomata, että ainakin osa kilpakumppaneista oli yhtä pallo hukassa kuin minäkin smile , joskin - kröhöm - aika monta kertaa minä huomasin rastin ensimmäisenä roll . Tosin on vaikea sanoa, mitä rastia muut etsiskelivät. Meikäläisen suunta & kävely on kyllä aika tehokas menetelmä hitaudestaan huolimatta (En ny sentään koko ajan kävelly).

Eka kunnon pummi tuli rastilla 10/14. Edellinen rasti löytyi ihan suoraan ja tälle onnetomalle oli siitä vain parinsadan metrin pyrähdys. Mutta pimeässä on vaikea arvioida matkoja. Sitten näin kaverin pyöriskelemässä kehää ja syrjäsilmällä näin suon vieressäni. Kaikesta päätellen olin liikaa vasemmalla. No siitä oikomaan oikealle, vaikka jälkikäteen olis pitäny ottaa tarkka sijainti suon vieressä olevasta jyrkänteestä hammer2 Ei löytyny rastia ja yhdessä tuon toisen kaverin kanssa juostiin rastin takana olevalle tielle. Sitä kautta sitten rasti löytyikin. Tuli etittyä rastia liian aikaisin... Rasti olis ollu siinä suunnassa, johon etenin - ei pitäisi katsoa muiden tekemisiä.

Toka pahempi pummi oli sitten vuorossa rastilla 13/14. Vaikka tuon em. kaverin kanssa näytettiin kulkevamme ihan eri polkuja, olimme rastilla suurinpiirtein samanaikaisesti. Matkalla kohti kolmeatoista hän meinas hypätä pöpelikköön reilusti liian aikaisin, joten huikkasin, että liekö tämä oikea kohta. No, siinä sitten tuumiessa syöksyimme ohi sen oikean kohdan ja onnekaasti tajusimme sen. Siitä suunnalla kohti rasti. Minä otin tietysti kartasta väärän kiintopisteen ja kohta ihmettelin pikkuruista suota (rasti oli pienellä suolla) ja ihmettelin, että kovasti tuo toinen veti oikealle ja katosi. Sitten loksahti ja tajusin paikkani. hetken hypittyäni tasajalkaa niin, että suo tömisi, jatkoin kohti rastia, joka sitten löytyikin helposti.

Maalissa selvisi, että hävisin kuulemma 6 sekuntia tuolle kaverille. Voittajalla meni hivenen yli puoli tuntia tähän 4,1 km:n kisaan, mutta meikäläisellä 1.16.26.

Eikä muuten ole paljoa hyötyä suurennuslasista vesisateessa. Tuli testattua nääs.

Viimeksi muokattu tm (14-09-2005 21:58:20)


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

 

#7 02-11-2005 19:07:47

JV
Ulkopuolinen tarkkailija
Mistä: Karkkila
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 510

Re: Yökuppi 2005

Olikos Timo tänään yökupissa? Rapoa kehiin!

Mäkin kävin tänään karkkilassa DELTAn yöreeneissä Tupurin kartalla. rata oli joku 6-7km ja aikaa meni 1h10' . Reeni toteutettiin 'takaa-ajolähtönä' 15s lähtövälein ja alussa oli perhoslenkit, loppumatka sitten putkea. Eli ihan yksin ei tarvinnu koko rataa mennä. Oli tosiaan ihan komeeta taas päästä vetään yöllä, vaikka suunnistus ei ihan putkeen mennykään ja kuntokin loppu kesken. Mutta onneks tässä on aikaa reenata ens kautta varten, varoitankin siis jo jukolamanagerejä että ens vuonna mä oonkin jo armoton yömenijä tongue

- JV -

Kirjautunut ulos

 

#8 02-11-2005 20:21:33

mr. *
Moderator
Mistä: En ota kantaa.
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 628

Re: Yökuppi 2005

mitä,

ai niin, aloitushan on ns. yöosuus... tongue

*


Looking for relief in your miserable life,
You need some rock and roll,  And you better get it right...
                        -Lemmy-

Kirjautunut ulos

 

#9 03-11-2005 12:13:58

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 577
Weppi-saitti

Re: Yökuppi 2005

Yökupin jatkot ke 2.11.05 Kalliojärven uimaranta, Pariisi

Luulin jo lopettaneeni suunnistukset tältä kaudelta, mutten malttanut, kun piti päästä testailemaan viimeisen parin viikon karttaharjoitusten vaikutusta suunnistukseen.

Kartta oli Pariisin kartta, ihan sopivan simppeliä aluetta yösuunnistukseen. Ratakin oli tehty siten, että oli mahdollista edetä polkujakin pitkin (jos tiesi, missä polut meni, kaikki eivät olleet kartalla).

Uusi kartanlukutyyli jännitti. Ennen metsään menoa jo arvelin, että tällä kertaa en varmaan löydä yhtään rastia, mutta toisin kävi. Alku oli hieman totuttelua ja itseasiassa koko harjoitus - rastivälien maaston mielikuvan luonti oli vielä hiukan hidasta, mutta välillä helppoa. Maalissa saatoin vain todeta, että en ollut missään kohdassa eksyksissä, vaan homma meni suurimmaksi osaksi täsmälleen suunnitelman mukaan, joskin jouduin välillä muuttamaan suunnitelmaa mm. liian pahan tiheikön takia (vaalean vihreä olisi pitänyt merkitä tumman vihreäksi...)

Jokunen rastiväli oli todella nautittavaa juoksentelua, kun ei tarvinnut miettiä missä oli. Vetelin vaan hienoa kangasta mäen rinnettä mäen päähän ja siitä alas, ja kas, notkossa oleva polku (kartassa) oli polku ja polku vei seuraavan rastin lähelle. Siinä luin karttaa väärin, kun en huomanut melko laajan kumpareen olevankin apukäyrällä piirretyn. Ja koska käppyrä oli vihreän peitossa pääsi maasto yllättämään. Siinä sitten yritin etsiä "kumparetta" ja kiertämällä jyrkemmän kohdan reunaa tulinkin sitten rastikivelle.

Parillakin kohtaa hakeuduin pitkulaisen mäen päälle ja juoksin mäen harjaa rastille. Toimihan se, kummallakin kertaa pamahdin rastille suoraan. Vaikka en juuri karttaa katsellut ja sen kanssa stressaillut, kuten tavallisesti. Tai oikeestaan rastin lähellä mulla oli tarkoitus varmistella rastin sijaintia, mutta rasti näkyi niin kauas, että en ehtinyt sitä edes kaivata.

Matkaa oli 4,9 km ja aikaa meni noin 1:19 eli meno oli hidasta, mutta tämä olikin eka kerta tällä uudella tyylillä. Ja huom! En ollut juurikaan pallo hukassa sijaintini suhteen. Tästä se vaan paranee. Ehkä mä opin tän jutun vielä!

Terveisiä vaan Ippelle, joka kirjaa mainosti! Hyvät vinkit siitä saa. Suosittelen näitä kartanluvun "kuivaharjoituksia" kaikille niille, jotka tuntevat usein olevansa metsässä hieman hukassa.

Asiaan tietysti kuuluu, että eksyn pahasti perjantain rasteilla Kullasvuoren vaativassa maastossa, enkä löydä kotiin ennekuin sauna on täysin kylmennyt.

Jaha - täytyy mennä töihin, enkä edes kerennyt tarkastamaan kirjoitusvirheitä asiasisällöstä puhumattakaan.


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

 

Board footer

Powered by PunBB 1.2.6
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson