Ilmoitustaulu

Päijät-Rasti ry:n virallinen keskustelufoorumi ja ilmoituskanava

Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 07-09-2006 16:43:59

JV
Ulkopuolinen tarkkailija
Mistä: Karkkila
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 510

AM-Yökisat '06

handle_url_tag('http://www.karkki-rasti.fi/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=2', 'Uudenmaan AM-yö 6.9.') Haukkamäki, Karkkila

Syksy saapuu ja illat pimenevät. Edellinen kunnon yösuunnistus tuli tehtyä Jukolaleirillä Salossa, kun itse Jukolan pitkää yötä ei varsinaisesti yösuunnistukseksi kait voi kutsua. Päätin siis lähteä verestämään taitoja Uudenmaan AM-yökisaan ennen perjantaita ja oman alueen AM-yötä. Vielä kun oli kotikenttäetu (meikäläisen asunto on tuosta kisakartan alareunassa kulkevasta tiestä hakkuuaukon kohdalta n.100m päässä) niin eksymisen riskit oli minimoitu.

Alku lähti ihan sujuvasti liikkeelle. Maasto oli polkurikasta kuten kartasta näkee. Aina ysirastille saakka meno oli sujuvaa. Sitten kympillä alkoi virheet. Polulta ihan oikein pois, mutta hieman väärällä suunnalla, tiheässä pusikossa kun ei paljoa maamerkkejä  ollut luettavana. Nousin väärään mäkeen liikaa oikealle -> tuloksena n.2min virhe. Tämän jälkeen seuraava hankala rasti tarkasti. Sitten 12. rastilla n.30s koukku kun ei heijastin puskarastista heti osunut silmään.

14. mennessä luin rastivälillä polkujen risteykset väärin ja hukkasin reilun minuutin tarpoessa samassa pusikossa kuin ennen kymppirastin virhettä. Itse rasti löytyi kohtuullisen helposti. Hieman samantyyppisen virheen tein heti seuraavalla välillä, tuolloin 'hyppäsin' lukemaan kartalla 100m liikaa edelle ja erehdyin juoksemaan väärän hakkuuaukon reunassa kulkevaa ojaa -> ainakin minuutti ylimääräistä. Kompassisuunta olisi pelastanut, sillä kulkusuunta oli vain 90 astetta pielessä...

Loppumatka meni ihan ok, tosin kuntokia alkoi olla jo lopussa. Loppusuora oli tämän vuoden kisoista mukavin juosta, sitä kun tuli melkein painollaan alamäkeen.

Että sen pituinen se kisa. Sija ei ollut mikään erikoinen, ja vaikka pummitkin laskee pois, tuli jo juoksuvauhdissa turpiin kärjelle 1min/km mikä on kyllä hieman liikaa ottaen huomioon kuinka tutussa maastossa meikä juoksi. Huomena Orimattilassa aion keskittyä karsimaan kaikki virheet pois, eli tarkasti vaikka sitten vauhdin kustannuksella. Kuten edellä mainittua, kaikki virheet tuli puolenvälin jälkeen kun alkoi jo väsy painaa ja keskittymiskyky herpaantua.

Kisakartta (klik..)

handle_url_tag('http://www.paijat-rasti.net/kuvat/2006/kartat/haukkis.jpg', 'handle_img_tag('$m[1]$m[3]')')

- JV -

Kirjautunut ulos

Board footer

Powered by PunBB 1.2.6
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson