Ilmoitustaulu

Päijät-Rasti ry:n virallinen keskustelufoorumi ja ilmoituskanava

Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 26-06-2009 07:39:15

Eki
Vanha tekijä
Rekisteröity: 01-02-2005
Viestit: 436

Am-partio 2009

Am-partio 25.06.2009

Tämänvuotinen partiokisa juostiin Hausjärvellä, tätä tilaisuutta varten päivitetyllä Majolammen kartalla. Järjestelyistä vastasi Riihimäen Suunnistajat. Kisassa ratkottiin samalla myös Uudenmaan partiomestaruudet, joten tapahtuma oli oikein mukavan kokoinen, ja lämmin sää suosi paikallaolleita suunnistajia ja järjestelijöitä.

Päijät-Rasti sai jalkeille yhden partion, joka sekin tosin oli hieman varamiehitetty, kun Tangon korvasi muutaman vuoden am-kisasapattia pitänyt Eki. Sarjan H120 partion koostumus oli siten Heikki Pelkonen, Vesa Tähtinen, Esko Jussila. Kokemusta ja painoarvoa tällä köörillä oli ainakin tarpeellinen määrä, joten hermoiluun ja kokemattomuuteen ei suorituksen olisi pitänyt karahtaa. Eikä suoritus kiville mennytkään, sillä tuloksena oli voitto alueen mestaruuskisassa. Tarkalle homma kyllä meni, sillä hopealle jäänyt LS-37 jäi vain 15 sekuntia! Tällä kerralla marginaalit olivat meidän puolellamme!

Tällä kerralla partioiden radassa oli alussa 2 yhteistä rastia, jonka jälkeen alkoi hajautettu osuus. Taktiikkana oli, että Hege vetää partion yhteiset rastit, ja muut yrittävät tällä välin miettiä jakoa. Partiojohtajan meno oli kuitenkin sen verran vauhdikasta, että tämä taktiikka jäi puolinaiseksi, hyvä kun muut matkassa pysyivät. No, jako tehtiin sitten rastilla, ja kolme rataa saatiin muodostettua. Pisin rata annettiin Vesalle, vaikeimmat rastit Hegelle ja loput Ekille. Hyvä niin. Ja sitten matkaan, maltilla ja vauhdilla.

Maasto oli pääosin hyvää hämäläiseksi, mutta eteläosista löytyi oikein kunnon ryteikköäkin. Avokallioita oli varsin vähän, ja harmaa väri oli niin haalea, ettei sitä oikein olisi nähnytkään. Suota alueen keskikohdilla oli runsaasti, ja pursu oli korkea ja tiheää; hidasta ja raskasta edettävää.

Kaikki selvittivät ratansa ilman mainittavia kämmäyksiä. Ratamestari oli onnistunut laatimaan vaativan rastiston, ja tasaisen jaon tekeminen oli vaikeaa; niinpä meidänkin suunnistajamme tulivat kokoontumisrastille kymmenen minuutin välein. Pisimmän radan saanut Vesa eteni LS:n Kristian Leppäsen kanssa suunnilleen yhtä matkaa kartan eteläreunaan asti. Sieltä Vesan rata tuli suoraviivaisesti maaliin ryteikköjen läpi muutaman rastin kautta, kun taas Kristian valitsi rastittoman tie- ja polkuvaihtoehdon, joka kyllä toi paljon kiertoa, mutta oli huomattavan nopeaa edetä. Maalissa siis oli eroa ruhtinaalliset 15 sekuntia.

Tapahtuma oli hieno, ja kisa hyvä. Kesä on hehkeimmillään, mutta eteenpäin mennään koko ajan, ja joillakin ovat ajatukset jo tulevilla lumilla ja urilla.

Viimeksi muokattu Eki (26-06-2009 07:40:46)


... havuja ...

Kirjautunut ulos

Board footer

Powered by PunBB 1.2.6
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson