Ilmoitustaulu

Päijät-Rasti ry:n virallinen keskustelufoorumi ja ilmoituskanava

Et ole kirjautunut käyttäjäksi.

#1 27-04-2018 22:56:31

ML
Vieras

Iltarastit 2018

Tervetuloa,
iltarastikauden avaukseen Hirtniemeen tiistaina 1.5. eli vapunpäivänä! Tämän hetkiset ennusteet lupaavat auringonpaistetta pilvettömältä taivaalta, joten puitteet rastien etsinnälle ovat mitä mainioimmat. Pitkälti samoja kalliomäkiä ja rinteiden reunoja kolutaan kuin aikaisempinakin vuosina allekirjoittaneen iltarasteilla, mutta kun pyrkimys on ollut etsiä Hirtniemen parhaimpia maastonosia, niin alue on varsin rajallinen... Sitä paitsi tämä kevät on armollista aikaa täällä kotikulmillani; kulkukelpoisuus ja näkyvyys on aivan toista luokkaa kuin elokuussa! Pari vapaapäivääni olen tässä käyttänyt rastien vientiin: Lunta ei juurikaan maastossa enää ole kuin aivan kaikista varjoisimmissa kolkisssa ja niitä olen pyrkinyt välttämään. Mutta kallioilla ja rinteissä jäkälä ja sammal ovat liukkaita, joten nastalliset kengät suositeltavat. Tarjolla on kolme mukavaa rataa - ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät tiistai-iltana rasteille munkkeja ja tippaleipiä sulattelemaan!

Marika

#2 28-04-2018 07:01:37

Jukka Luukko
Vieras

Re: Iltarastit 2018

Joopajoo.. Kannustan kaikkia mukaan. Erityisesti Miskaa, Jakea, Akselia ja Eemeliä. Toivottavasti pojilla ei ole muuta urheilua samaan aikaan. Itse käyn kävelemässä Tuusulan rastit.
Verryttelypuvuista olisi taas kysyntää. Mulla tiedossa kaksi. Vieläköhän Jukolan porukalle ehtisi puvut, jos äkkiä otettais tarpeista selvää.

#3 02-05-2018 01:37:03

tm
kärjen takana
Rekisteröity: 30-01-2005
Viestit: 567
Weppi-saitti

Re: Iltarastit 2018

Iltarastikausi 2018 avattu Vappuna!

Ja näinhän se meni:

Ensimmäiselle rastille oli todella vaikeaa mennä. Matkat olivat niin pitkiä. Kun ajattelin, että tottamaar ainakin 200 metriä on nyt menty, niin 100 metriä todellisuudessa.roll No siitähän se sitten lähti rullailemaan. Merinovilla/silkkiasu suunnistuspuvun alla toimi oikein hyvin märässä ja jopa viileässä metsässä.

4. rastilla uumoilin, että se rastilippu on varmaan ton edessä olevan kiven takana - ja se oli! Tosin jo mietin, että mitäs jos ei olekaan! 13 rasti onnistui sitten niin, että tupsahdin siihen yhtään kiertelemättä smile.

12. rasti oli oikeastaan aivan turha kierros, jos olisi arvannut, että se on pimeä. Meillä on siis kaksi 121 koodilla olevaa lautaa ja tämä on pimeä. Viime vuonna hankittu on lainassa naapurin kisoissa. Viime viikolla molemmat toimivat moitteettomasti. Kun rastikapula pimenee, niin se ei välttämättä anna edes koodia 99 etukäteen.

Sää oli vilpoinen ja kostea, mutta itseasiassa oikein mukava suunnistamiseen. vettä ei satanut ja kuumuuteen ei tukahtunut, vaikka hivenen hikikin jossain kohtaa rataa otsalle nousi hetkittäin.

No sitten jälkiepisodina meinasin saada tulokset nopsasti nettiin, kun maalissa emitit luettiin suoraan tietokoneelle. Paitsi yksi, joten Real Madrid - Bayern Munchen ottelun jälkeen aloin onkia varatietoja mtr:ltä. Se ei ollut ihan yksinkertaista, koska Järjestelmä päivittyi yhtenä yönä ja hukkasi mtr:n driverin. Monien käänteiden jälkeen muisti palaili hiljalleen ja sain kuin sainkin systeemin taas pelaamaan vanhaan malliin. Joten yöhommiksi meni. Mutta nyt on tulokset netissä! smile

Ja kiitokset Marikalle hyvästä radasta. Tähän maastoon ei kyllä myöhemmin keväällä, kesällä tai syksyllä ole kyllä asiaa. Tämä on kevätmaastoa. Ehkä olisi varhemmin keväällä kunnollisen hankikannon aikaan kaikkein parhaimmillaan...?

Viimeksi muokattu tm (02-05-2018 01:39:07)


"Mestari mikä mestari "

Kirjautunut ulos

#4 02-05-2018 07:59:57

sk
Jäsen
Rekisteröity: 05-07-2010
Viestit: 36

Re: Iltarastit 2018

Nohnoh, kyllähän tuonne saisi kesällä oikein kivan masokistiradan. Olisi ratamestarillakin helpompaa kun ei tarviis vartavasten hakemalla hakea riskukkoa ja kivikkoa roll.

Jotenkin sitä oli päässyt unohtamaan kuinka mun ei kannata Hirtniemeen lähteä, mutta kyllä vanhat fiilikset taas muistui mieleen kun suuremmin etsimättä löysin taas läpitunkemattomat närepuskat. Jonkun kerran lippukin löytyivät ilman suurempia kaarroksia, mutta rasteilla 4 tai 13 tällaista vahinkoa ei päässyt käymään smile.

Mulla on edelleen pariin aikaisemmin pimentyneeseen leimasimeen hommatut vaihtopatterit. Jossain vaiheessa täytyis koittaa vaihtaa niitä ja jos homma onnistuu,  vois tehdä isomman vaihto-operaation.

Viimeksi muokattu sk (02-05-2018 08:26:50)

Kirjautunut ulos

#5 05-05-2018 06:41:20

Jukka Luukko
Vieras

Re: Iltarastit 2018

Neljä uskaliasta päijätrastilaista Äinään Puhtikaurarasteilla. Keski-ikä reilusti 60 v.
Tässäkö on seuramme suunnistajat. No mielenkiintoa kisoissa on ainakin D21 sarjassa. Lähden katsojaksi, polvi taitaa olla siinä kunnossa, että tänä kesänä pyöräillään.

#6 05-05-2018 14:29:26

Väiski
Vieras

Re: Iltarastit 2018

Terve tuloa polkija porukkaan Jukka.klap-klap

#7 19-05-2018 18:39:03

vpekkari
Uusi jäsen
Rekisteröity: 23-08-2017
Viestit: 6

Re: Iltarastit 2018

Jukka Luukko kirjoitti:

Neljä uskaliasta päijätrastilaista Äinään Puhtikaurarasteilla. Keski-ikä reilusti 60 v.
Tässäkö on seuramme suunnistajat. No mielenkiintoa kisoissa on ainakin D21 sarjassa. Lähden katsojaksi, polvi taitaa olla siinä kunnossa, että tänä kesänä pyöräillään.

Ovat kyllä harmillisia nämä vaivat. Itselläni on takareiden jänteen, ilmeisesti hamstringin repeämä ja joudun Ilkka Tulikouran leikattavaksi. Koipi on vaivannut jo pitkään - kipuilua erityisesti istuessa ja pyrkimystä kiertää lantiota vinoon. Lantion asennon korjaus poisti aina suurimman osan vaivoista. Vuoden takaisissa mri-kuvissa ei ollut Cityterveyden radiologin lausunnon perusteella mitään vikaa, joten sain työterveydestä vaan ohjeen lisätä liikuntaa paljon. Koko viime kesän suunnistin ja kävin talven ajan salilla sekä lenkkeilin.

Nyt ensimmäisen Asikkalan Raikkaan järjestämän suunnistuksen jälkeen tapahtui jotain, joka sai jalan tilanteen menemään huonommaksi. Särky alkoi herättää myös öisin ja olo tuntui koko ajan epämukavalta. Varasin ajan Tulikouralle, koska olin kuullut hänestä paljon kehuja. Mies katsoi kuvia jonkin aikaa ja totesi, että jänteessä on vaurio joka vaatii leikkauksen ja neljä ankkuria. Oli kyllä helpotus saada kipujen syy selville. Varmaan on ehtinyt tässä vuosien varrella jo kehittyä arpikudostakin, mikä ärsyttää iskiashermoa ja tekee noita virheasentoja. Pahin vaikuttaja asiaan lienee ollut toissa talvena tapahtunut kaatuminen jäätiköllä selälleni. Tässä tapaturmassa meni myös ranteen nivelsiteet. Onneksi tämä viimeksi mainittu ei juurikaan vaivaa.

Hamstring-leikkaus maksaa pienen omaisuuden, mutta lääkäri lupaili, että toivun vielä suunnistuskuntoon. Harmittaa silsi vietävästi kun nytnon iltarastikausi täydessä vauhdissa, enkä voi muuta kun odotella ensi viikon leikkausaikaa. sad

Cityterveys, eli nykyinen Cynlab mainostaa edelleen edullisia magneettikuvia sekä niihin sisältyvää erikoislääkärin lausuntoa. Minun tapauksessani lausunnolla ei ollut mitään arvoa, vaan pikemminkin siitä oli haittaa. Jos olisin tiennyt tästä vammasta jo vuosi sitten, niin olisi säästynyt paljolta kivulta ja mieliharmilta.


"Linux is like wigwam: no Gates, no Windows and Apache inside."

Kirjautunut ulos

Board footer

Powered by PunBB 1.2.6
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson