1

Topic: Iltarastit 2023

Iltarastikausi on avattu!

Metsään kirmasi 12 pelotonta öööö.... suunnistajaa. Yhtä monta palasi, joten kauden avaus oli varsin onnistunut! smile

Joka kevät yhä enemmän havahdun huomaamaan, että suunnistus (tai metsässä puolijuoksua horjuminen, rämpiminen tai jopa juokseminen) on todella hyvää ja monipuolista liikuntaa. Kokeilin juosta päivänä muutamana tiellä. Kyllähän se väsytti ja oli ikään kuin "hyvää" kuntoilua. Sitten kokeilin pyöräillä ja vaikka pyöräily on ihan hyvää liikuntaa, niin... aika yksipuolista hommaa (vaikka ajattelinkin, että silloin tällöin voisin käydä pyöräilemässä).

Sitten suunnistamaan. Joskus aikanaan kiinnitin huomiota siihen, että onpa vaikeakulkuista maastoa (mikä sitten harmittikin), vaan viime vuosina olen enemmänkin siellä kivikko-risukoissa horjuessa ajatellut, että ei ole sellaista multi-fitnes-hömppä-treeniä, joka mitenkään vastaisi sitä, kun kamppailee repaleisissa suunnistustamineissa ja kengissä, jotka pysyvät kasassa vain gorillateipin erinomaisten ominaisuuksien ansiosta, villin ja armottoman päijät-hämäläisen talousmetsän tiettömissä erämaissa. Jokainen lihas saa harjoitusta, tasapaino kehittyy (jos ei kehity, niin se on moro RIP), aistit terävöityvät ja pienet harmaat aivosolut joutuvat heräämään arkisesta horroksestaan.

Suunnistus on kokonaisvaltaista harjoitusta ja varsinainen seikkailulaji. Koko matkahan ei ole vaikeakulkuista maastoa ja siihen voi itse vaikuttaa reitinvalinnoilla. Haluaako helpon treenin vai vaativamman seikkailukokemuksen. Itsestä kiinni.

---

Nettiin laitetut tulokset on tuotettu hiukan uudistetulla ohjelmaversiolla, joka jo puolittain toimii myös Windowsissa (kohta tivottavasti kokonaan eli myös mtr:n luku). Tulostiedostojen koko on pienempi ja esimerkiksi väliaikasivun rivin yllä hiiren osoitin korostaa osallistujan rivit. Tätä toimintoa voidaan vielä parantaa. Täytyy tutkailla hiukan millä tavalla korostetaan väliaikapisteillä parhaiten sijoittuneet suoritukset (jahka inspiraatio iskee).

2

Re: Iltarastit 2023

Nyt oli iloa kun nuoret miehet , Jake ja Eemeli olivat rasteilla. Niko puuttui. Seuraavaksi nuorin oli Henri, 42 v. Alkaa Jukola joukkue nuorentua...

3

Re: Iltarastit 2023

Sainpas korjattua iltarastien tulospalveluohjelman!

Nyt oli sellainen virhe ilmaantunut muutoksen yhteydessä, että jos ei ollut jollakin rastilla käynyt, jäi koko väliaikarivi uupumaan. Löysin virheellisesti toimivan koodin pätkän ja hetken pähkäiltyäni sain sen toimimaan halutulla tavalla.

Toinen virhe hieman eri tasolla oli sitten se, että kuluneen viikon iltarasteilla olin unohtanut vaihtaa yhden lainaemitin käyttäjän nimen emitnumeron tilalle. No nyt sekin on korjattu!

4

Re: Iltarastit 2023

Iltarasteilla oli kesän ennätys osanotto. 65 vuoden ratamestari kokemus ei riittänyt. Yhden rastin  olin jättänyt polkua kävellessä liian aikaisin, edelliseen kumpereeseen.Laitoin rastin ja palasin samaa polkua. En tarkistanut tausta maastoa. Siinä syy. Osa löysi kuin telkkä pöntöön, mutta tarkimmat kävivät piirretyllä rasti kumpareella ja totesivat, että ei ole ja jatkoivat matkaa. Sorry kaikille. Laatikossa on nyt oikeat rataversiot. Ja kohta netissä.

5

Re: Iltarastit 2023

Jukka Luukko wrote:

Iltarasteilla oli kesän ennätys osanotto.

Ja olipa mukavan helppokulkuista maastoa!

6

Re: Iltarastit 2023

Kyllä jäi virheestä haikee olo. Että kaikkee...

7

Re: Iltarastit 2023

Nyt oli Jurvassa asenne kohdallaan.
SM pyöräsuunnistuksen sprintti ja pitkämatka kisailitiin Jurvan kuuluisan ampumahiihtostadionin maastoissa.
Pelkäsin kuntoani pitkällä matkalla. Lähtöön pyöräilyä 6,5 km. Kisa 12 km. Laittelin vyölaukkuun limsaa, vettä ja pikku syötävää. Niillä pitäisi pärjätä, eikun ajelemaan lähtöpaikalle. Neljän kilometrin kohdalla alkoivat sormet puutua. Aloin nöyrrytellä niitä ja ...Emitagia ei ole ranteessa. Se on autossa, ei kun takaisin. Haen Emitagin ja ehdin juuri omaan lähtööni. Alkuveryttelyä tuli 14,5 km. Ajelen kisaa rauhassa, teen virheitä. Käytän liian pieniä polkuja. Kele... nää kulkukelpoisuudet on tehty eliitti sarjoille. Missä ne ajaa ja survoo kivikoissa , raktoriurilla ja soilla, niin minä talutan pyörää. No ei hätää. Laitan välillä pyörän puuta vasten, istun kannolle ja alan ruokailemaan. Kolmeen taukoon riittää eväät, mutta sitten ollaan jo maalissa. Ei ole nälkä eikä jano. Eikä edes retkeily väsytä.
Varonen maalissa varttuu...  pääsee ensi vuonna samassa sarjassa nitistämään minut.

8

Re: Iltarastit 2023

Huomenna mennään Kouvolan Tykkimäkeen hakemaan pari mitalia PäijRan nuorten miesten kanssa. Alamaissa on alueen sprintti-innostus. Olkaamme hyvillä mielin , kun PäiRa näyttää alueen aktiivisimmalta H18-20 sarjoissa.

9

Re: Iltarastit 2023

No niin, Eemeli ja Niko kirmaisivat sprintin aluemestareiksi Kouvolassa. Eemeli H20, Niko H18.
Hienoa!

10

Re: Iltarastit 2023

Pyöräsuunnistettiin Lahdessa Salpausselän harjulla. Vain pikku virheitä, mutta paremmilla reitinvalinnoilla olisi piikkipaikkaankin ollut mahdollisuus.

11

Re: Iltarastit 2023

Kyllä, vastaan Timon etusivun kirjoitukseen. Iltarastikausi on finaalissa. Ratamestarit ovat toimineet hienosti. Samoin Timo tulospalvelussa. Toiminta "vetää vertoja".
Nyt vaan sauvakävelemään, niin hiihtämisen aloittaminen on helppoa, kun käsissä on ytyä.
Ajatuksissani on Loppiaisen hisu Saksalan lehmitarhassa. Muutama vapaaehtoinen on jo tulossa järjestelyihin, jos kisa saadaan aikaan. Rastien laitto ainakin onnistuu, kun Maukka on ilmoittautunut siihen.

12

Re: Iltarastit 2023

Lammen Eero näytti Lahdessa sprintti osaamistaan. Ensin hän juoksi hyvän karsinnan ja finaalissa huippu sijoitus. Neljäs. Sitä ihmeteltiin Markun kanssa, miten hyvä Eero on sprintissä ollut ja nyt täysosuma. ....Oispa treenannut enemmän niin poodiumilla olisi ollut. Hyvä Eero!

13

Re: Iltarastit 2023

Ämpärit käy vähiin, mutta niin vähiin alkaa kunto ja liikkumiskykykin mennä. Eilen työnsin pyörää Ahveniston ylämäissä ja jarrutin sillä alamäkien kävelyäni. Molemmat jarrut vaan sopivasti jarruttamaan niin kävely onnistui vaikka alamäet oli tosi jyrkkiä. Yksi karkea polun valinta virhe ja yksi ymmärtämätön ura, jota olisi saanut ajaa.
Ronssilla, ei omaa hyvyyttäni, vaan kavereiden töppäyksien ansiosta. Joku pääsarjalainen kertoi haastattelussa, että kisassa oli helppo tehdä virheitä. Niin oli.
Jokohan mun suunnistusura on illassa. Ei ainakaan omaa hyvyyttä enään pärjätä. No, mitalit kyllä riittää. Tänä vuonna yhdeksän plus alueen pari.
Ulkoillaan!