1 (edited by Eki 06-09-2023 16:31:15)

Topic: Loppiaisen 2024 Hisu

Ajatuksena ja tavoitteena on järjestää hisukisa tai ainakin hisuharjoitus Uimahallin ympäristössä talvella 2024. Ohjataan keskustelu tälle palstalle, niin ajatukset ja mielipiteet säilyvät paremmin tallessa.

2

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Ajatukset hisu urista siirtyvät jonain päivänä urakävelyiksi raivaussahan kanssa. Saksalan peltojen ojaheikköön teen koukkuja. Heinä on ollut niin korkeaa, että sen läpi ei talvellakaan helposti hiihdetä.

3

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Näyttää sivut muuttuneen. Mikä lie tarkoitus?
Syyskuu tuli ja meni. Suunnistuskausi on lopuillaan, erikoispitkän SM jäljellä ja alueen yö. Tuli käytyä SM yössä. Parannettavaa jäi, en ollut viimeinen. Sija 15. Syyskuu oli sauvakävelyn aikaa. 160 kilsaa tuli lompsittua. Ja vähän pyörällä . Väiski vissiin liikkuu pelkällä pyörällä. Pyöräily on ikävää liikenteessä. Isot autot ajavat metrin päästä ja pelätä saa.
Hisu projekti etenee mielessäni. Kirjoitan siitä lisää jonain päivänä.

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Vain muutos on pysyvää!
Minä olen juuri aloittanut sauvakävelyn tältä syksyltä, Leppävaaran hiihtourilla on hyvät baanat ja mukavan vaihtelevaa maastoa. Löytyy pitkää tasamaata mutta myös vaativia ja jyrkkiäkin nousuja ja tietysti sitten myös alamäkiä. Sauvakävely on mukavaa vaihtelua hölkkäilyn sekaan, vaikuttaa selvästi enemmän ristiselkään ja ylävartaloon muutenkin. Sitäpaitsi, kolottavilla ja natisevilla nivelillä on varsin paljon mukavampaa lähteä kävelylenkille kuin juoksulenkille.

5

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Loppiaisen hisu maastokatselmus lauantaina 14.10. klo 12 Uimahallin parkki.

6

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Tutkailtiin hisumaastoa, heiteltiin risuja ja pystyteltiin tolppia. Esko, Maukka ja meikä. Hauskaahan meillä oli hisujekkuja tehdessä. Mukaan mahtuu. Työt ei paina, niin yksinkertainen kisa tehdään lehmihakoihin.

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Lunta ja pakkasia odotellessa. Urien ja ratojen suunnittelu ja toteutus on nyt laitettu liikkeelle toden teolla. Tarkoitus on kayttää rasteilla samaa Emit-systeemiä jota käytetään kesälläkin, ei siis kosketusvapaata Emitag-leimausta. Joten, kilpailijoilta vaaditaan hieman innovaatiota tai vanhojen innovaatioiden uudelleen käyttöönottoa leimasinkortin mukanapitoon.

8

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Joo, vaikeempi tämä uusi viestitys on.
Eilen laittelin muutaman tolpan ja kävelin uria. Taidan tehdä saamaa tänäänkin, ettei jää viime tippaan. Voipi olla, että viikon päästä kaikki tolpat on pystyssä ja uratkin katottu rastien lähi maastosta. Esko saa sitten piirrellä pellot mutkaisille laduille.

9

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Ensilumi satoi eilen 31.10. Hiihdin pihassa pari kilsaa. Kun lumi on nuoskaista niin se painaa hiihtorastien niittyjen pitkät heiniköt lakoon. On helppo kulkea ja kierrellä urien kiviä. Järjestelyt etenevät mukavasti. Seuraava palaveri on tulevana viikon vaihteessa. Ratatiimi Esko, Maukka ja meikä tarkistelee maastoa, uria ja rastipisteitä.

10

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Ratamestari Esko Jussila kävi tänään tarkistamassa rastitolpat ja urat. Pientä fiilausta oli, mutta nyt esivalmistelut on kunnossa. Intoa oli ja Maukkaa saa pidätellä, niin innolla jo hiihtäisi uria merkiksi moottorikelkan ajella.

11

Re: Loppiaisen 2024 Hisu

Kyllä nyt yläkerran Ukko hellii hiihdon harrastajia. Marraskuu ja täydet hiihtokelit Padasjoellakin. Hisun heinäiset lehmihaat polveen asti ulottuvassa lumivaipassa. Sen kun kelkalla ajelee matalaksi, niin baana on valmis lujaankin menoon. Ja vielä pitäisi varttua kisastarttiin monta viikkoa. No ehtii treenata. Vuosia sitten olin Lapissa ensilumen rasteilla. Talven alku etelässä oli tuskin vielä alkanut. Lähtöviivalla oli yhtä aikaa etelän pikkumies, ehkä kolmetoista vuotias. Kysyin häneltä minkä verran olet päässyt hiihtämään. "Abautsata!" Vastasi nuorimies. Semmosilla kilometreillä on monesti aloitettu kisakausi, nyt ehtii enemmän.