Topic: Kesäkausi 2024

Lumet ovat sulaneet ja mutainen märkä maa paljastunut. On siis aika etsiä talven aikana korpuiksi kuivuneet nastarit ja kokeilla mahtuisivatko ne vielä jalkaan, sukan kanssa tai ilman. Vai pitääkö jopa vinguttaa Visaa ja hankkia vielä uusia vermeitä, niiden jo tilattujen edustusasujen lisäksi!
Kehäkolmosen sisällä alkoi Iltarastikausi eilen perinteiseen tapaan Paloheinän vihreälle pohjalle piirretyn polkuverkoston alueella. Hiihtäjiäkin paikalla vielä näkyi ja etenkin kuului, sellainen rahina syntyi sileästä suksenpohjasta kun sitä likaisen jääsohjon päällä hinkattiin.

Satoi tai paistoi

2

Re: Kesäkausi 2024

Panssariprikaatin info kahvitilaisuus Taruksella 25.4. Onko seurasta menijöitä, mä en pääse.

3

Re: Kesäkausi 2024

Laittelin rastilaudat kahteen osaan ja laatikkoon.
Padasjoki: Lähtö, Maali 107. Rastilaudat: 101,102,104,105,109,110,111,112,115,116,117,118,121,124,125.

Kuhmoinen: Lähtö, Maali 85. Rastilaudat: 126,127,128,129,130,131,132,134,135,136,137,141,144,146,149,150.

Leimasimet toimivat kaikki vielä talvella. Timolla on nyt näytöllä varustettu ratamestarikortti, jolla voi tarkistaa emitin kunnon kotona tai metsässä. Aika kunnollisia lippuja on kolmisenkymmentä molempiin kuntiin.

Annan Maukalle kaikki laatikot ja Kuhmoisten pojat saavat oman laatikkonsa Maukan iltarasteilta.

Re: Kesäkausi 2024

Karseeta keliä pitelee! Tänään olisi mahdollisuus aloittaa rakentajarastikausi Njurminjärvellä, mutta viime yönä tuli uutta lunta lähes 10cm ja koko ajan sitä tulee lisää, varsin sakeasti vieläpä. Ehkä tuolla iltapäivällä jotenkin pystyisi maastossa vielä kulkemaan (toisten jälkiä seuraillen) mutta eipä tee juurikaan mieli lähteä autolla sompailemaan edes tuota parinkymmenen kilometrin siirtymätaivalta. Vaikka alla vielä nastat onkin, ja nyt myös ohjauspyörä on lämmitettävää mallia (tämä Maukalle tiedoksi). Sivakat on jo kesäkorjuun laitettu, lumiukkojen tekoon tuo uusi kostea lumi saattaisi olla ihan omiaan! Saas nähdä pääseekö ensi viikolla rasteille ilman aurauskalustoa.

Satoi tai paistoi

5

Re: Kesäkausi 2024

Löytyi vielä laatikosta läikähtänyt 142 emit. Taitaa jäädä Padasjoen laatikkoon.

Re: Kesäkausi 2024

Ei auennut rakentajien rastikausi vielä, ensimmäinen sessio peruttiin lumen takia. Oikeinkin hyvä ratkaisu, eipä siinä myterissä vapaaehtoisesti juuri olisi viitsinytkään ajella. Ensi viikolla uusi yritys Paloheinässä, siellä on varmasti neopreenisukille tilausta.

Paikalliset hisuniilot ovat täynnä virtaa. Parina talvena on nyt könytty erinomaisen vaativilla urilla Petikon ja Keimolan maastoissa, ja ensi talvena näyttäisi sitä nannaa olevan tarjolla lisää. Jopa ihan arvokisatasolla, kun sprintin ja takaa-ajon SM-mitaleista pitäisi kamppailla täällä lumirajan tuntumassa. Tarkempaa paikkaa ei kai vielä ole ilmoitettu.

Satoi tai paistoi

7

Re: Kesäkausi 2024

Joku iski alaselkään. Tuikkaa kuin sähköisku tai salama, niin nopeasti. Matka katkeaa siihen ja hengitys. Timon hoivassa kävin ja ehkä vähän rauhoittuui, mutta nyt reilu viikko myöhemmin iski uudelleen. Taitaa jäädä Mäntsälän sprintti väliin. Nimen poistin varoiksi.

Re: Kesäkausi 2024

Saatiinpa rastikausi rakentavasti avattua, jopa suorastaan kesäisen lämpimissä olosuhteissa vaikka hiihtäjien seassa seikkailtiinkin. On se vaikeata, teki niin pahaa että tuntui oikeastaan jo hyvältä! Etenkin se maalileimaus, se se oli palkitseva. Suot olivat vielä pohjastaan jäässä, mutta kyllä jalka sinne jo neopreenisukan syvydeltä helposti meni. Kompassin neularasiakin oli talven aikana ruostunut paikalleen niin että ei suostunut kiertymään ilman komentosanoja. Ajatuksena olisi käydä kymmenen kertaa metsässä ennen Kauhavaa, saas nähdä riittääkö into ja kunto!

Satoi tai paistoi

9

Re: Kesäkausi 2024

Näyttää siltä, että Espoon SM sprintti jäi päijätrastilaisilta väliin. Pitkään harkitsin lähtöä, mutta kun tuo selkä oikutteli ja juostu ei ole vielä yhtään. Kuntoa on kyllä talven jäljiltä sen verran jäljellä, että puoliväliin tuloksissa olisi varmaan päässyt.
Seura näytti saaneen 1900 kunnalta. Padasjoki sentään tukee. Tuki ei seuran menoihin riitä. Omaa toimintaa tarvitaan. Iltarastituottoja ja lisäksi jotain muuta. Normaalisti hallitus miettii tulonlähteitä... mutta lusikka soppaan. Ensi talven hisu olisi yksi mahdollisuus saada muutama satanen. Timo on luvannut hoitaa tulospalvelun. Saksalan Kreivin kanssa kävelin Vappuna kartanon hakoja ja maita. Niillä on lupa hisustella. Olen ymmärtänyt, että Esko olisi remmissä myös. Nimiä listaan...

10

Re: Kesäkausi 2024

Näkyypä iltarastikausi alkaneen myös Padasjoella. Hyvä niin.
Itselläni avautui kausi myös "oikeiden maastojen" osalta kun etsimme rakentajarasteja Tuusulassa. Radat oli tehty Voimaveikkojen vappurasteista, ja pisteet olivat kiitettävän vaativia. Kartalla oli vihreää aika paljon, ja nykykuntoisilla jaloillani eteneminen siinä ei ole varmaankaan mitään kaunista katseltavaa, saati sitten kuunneltavaa. Maltti on valttia, ja tosiasiat pitää tunnustaa. Yllättävän kuivaa maastossa oli, tosin neopreenisukat pitävätkin nilkat ja varpaat mukavan hikoisan lämpiminä hyvän aikaa varsin märkinäkin.
Kevät etenee kovaa kyytiä, kohta on jo iso lehti puussa ja näkyvyys sen myötä heikkenee.

Satoi tai paistoi

11

Re: Kesäkausi 2024

Harmittavasti meni Tapiolan SM-sprintti förbi, kun olin itse samaan aikaan naapurikylän katuja mittailemassa HCRD-tapahtumassa. Olisi ollut hieno nähdä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joita tuollaisessa kaupunkisprintissä varmasti on tarjolla.

Satoi tai paistoi

12

Re: Kesäkausi 2024

Tulipa vedettyä rata aika rankassa maastossa, kun eilen rymyttiin metsässä Karkkilan puolessa. Vitosen rataan meni tunti ja vartti, hukkaa siinä oli kymmenisen minuuttia. Ei ollut tietä eikä polkua nimeksikään, eikä maastossa soita lukuunottamatta tasaista paikkaa. Helkkarin jyrkkiä ja kivikkoisia rinteitä riitti, ryteikköä ja tuulenkaatoja samoin. Karvaisia olivat näreet, sen saivat paljaat käsivarret konkreettisesti kokea. No, läpi mentiin rata kuitenkin, mutta ei tuossa kuntopohjassa kehumista juuri ole, selvästi tuntuu jäsenissä näin dagen efter, ja suorastaan janottaa vielä. Muistuu mieleen harjoitus jossa Maukka juoksutti porukkaa Auttoisten maastoissa ja lopuksi käytiin Ilpolla saunassa. Taisivat kilometrimäärät ja vauhtikin olla silloin hieman erilaisia!

Satoi tai paistoi