Omatoimi-iltarastit alkavat 5.5.

Tänä keväänä Päijät-Rastin iltarastit järjestetään omatoimirasteina. Rastit ovat maastossa paikoillaan ja löydettävissä noin viikon ajan – suunnistusajankohdan voit valita itse! Radat on laadittu vasta-alkajia silmällä pitäen, joten nyt on hyvä aika kokeilla suunnistusta. Osallistuminen on vapaaehtoista ja ilmaista. Lähtöpaikalla on muovipussissa ruutuvihko, johon toivomme suunnistajien kirjoittavan nimensä ja tervehdyksensä.

HUOM! Rata vaihtuu viikonvaihteessa sunnuntaina – viimeistään maanantaina.
Uusi kartta tulee ladattavaksi viimeistään maanantai-iltana Päijät-Rastin iltarasti-sivulle.

Toimintaohjeet

Kartta: Lataa kartta Päijät-Rastin iltarasti-sivulta sarakkeesta kartta ja tulosta se paperille. Jos kartan tulostaminen muodostuu ongelmaksi, ota sähköpostitse yhteyttä: mliikola@gmail.com. Tiedostossa on sivu jokaista suunnistusrataa kohden. Lähtö- ja maalipaikka sekä rastit on merkitty valko-oransseilla rastilipuilla – erillisiä leimasimia rasteilla ei ole.

Paikka: Huom-sarakkeessa on Google Maps -linkki suunnistuspaikalle. Tarkka lähtöpaikka on merkitty suunnistuskarttaan. Erillistä opastusta tien varressa ei ole. Ensimmäiset omatoimirastit ovat paikoillaan tiistaista 5.5. alkaen Auttoisilla.

Suunnistaminen tapahtuu omalla vastuulla. Jos olet lähdössä yksin metsään, on hyvä kertoa jollekin läheiselle, mihin on menossa ja kuinka kauan suunnilleen on aikomus viipyä. Turvallisuussyistä kannattaa mukana pitää myös kännykkää, jonka akussa on virtaa.

Tulostettu kartta kannattaa laittaa muovipussiin, jotta se ei tuhoudu mahdollisen kastumisen seurauksena. Karttamerkkejä ja suunnistuksen alkeita voi opiskella internetistä esimerkiksi SSL:n sivuilta.

Auttoisten maastosta oleva kartta on valmistunut lopulliseen laajuuteensa viime syksynä, joten se on ajantasainen ja laadukas. Käy katsomassa tarkempi paikka kotisivuiltamme, tulosta kartta ja lähde ilolla metsään!

MOBO-suunnistus

Suunnistuksesta kiinnostuneille on alkukesästä tiedossa muutakin uutta, kun seuramme perustaa Padasjoella Kullasvuoreen ja Kuhmoisissa Karkjärven ulkoilualueen maastoon MOBO-mobiilisuunnistusrastit. Tästä kerromme lisää myöhemmin, kun projekti on saatu valmiiksi ja MOBO-rastit paikoilleen.