Iltarastit 2021 alkavat tiistaina 11.5.

Metsässä liikkuminen on monipuolisesti koko kehon lihaksistoa ja tasapainoa harjaannuttavaa liikuntaa, joka sopii kaikenikäisille harrastajille ja kokeilijoille. Tällaista harjoitusta kroppa ei saa missään muualla ja kuinkas ollakaan – iltarastikauden alkaessa tähän on mahdollisuus joka viikko läpi koko kesän syksyyn saakka!

Vuoden 2021 iltarastit on mahdollista suunnistaa sekä omatoimirasteina että tiistai-iltaisin normaaleina iltarasteina, jolloin lähtö on auki klo 17-18. Poikkeuksena ovat toukokuun iltarastit, jotka järjestetään pelkästään omatoimirasteina. Viimevuotiseen tapaan lähtöpaikalla on muovipussissa ruutuvihko, johon toivomme suunnistajien kirjoittavan nimensä ja tervehdyksensä.

Omatoimirastikartta tulee ladattavaksi tavallisesti tiistai-iltana normaalien iltarastien päätyttyä, mutta silloin, kun iltarastit järjestetään vain omatoimirasteina, kartan voi ladata viimeistään tiistaina, mutta usein se on ladattavissa jo maanantaina.

Iltarasteilla osallistumismaksu on 5€ ja maksuvälineeksi käy myös Smartum-seteli. Omatoimikartan lataajan toivotaan maksavan vapaaehtoisen osallistumismaksun Päijät-Rastin tilille FI49 4212 1040 0012 44. Viitenumeroksi merkitään 202 13013.

Toimintaohjeet

Kartta: Lataa kartta Päijät-Rastin iltarasti-sivulta sarakkeesta kartta ja tulosta se paperille. Tiedostossa on sivu jokaista suunnistusrataa kohden. Lähtö- ja maalipaikka sekä rastit on merkitty valko-oransseilla rastilipuilla – erillisiä leimasimia rasteilla ei ole.

Paikka: Huom-sarakkeessa on Google Maps -linkki suunnistuspaikalle. Tarkka lähtöpaikka on merkitty suunnistuskarttaan. Erillistä opastusta tien varressa ei ole. Ensimmäiset omatoimirastit ovat paikoillaan tiistaista 11.5. alkaen Auttoisilla.

Suunnistaminen tapahtuu omalla vastuulla. Jos olet lähdössä yksin metsään, kerro jollekin läheiselle, mihin olet menossa ja kuinka kauan suunnilleen aiot viipyä. Turvallisuussyistä kannattaa mukana pitää kännykkää, jonka akussa on virtaa. Kännykällä voi myös näpsiä hienoja luontokuvia. Jos suunnistamisen ottaa rennolla retkeilytyylillä, mukaan voi ottaa vaikka evästä ja kiikarit.

Tulostettu kartta kannattaa laittaa muovipussiin, jotta se ei tuhoudu mahdollisen kastumisen seurauksena. Karttamerkkejä ja suunnistuksen alkeita voi opiskella internetistä esimerkiksi SSL:n sivuilta.

Tervetuloa iltarasteille!