Imatran MM/EM-HiSu kisoista kultaa ja hopeaa päijät-rastilaisille

Päijät-Rastin veteraanihiihtosuunnistajat menestyivät mainiosti Imatralla 6.-12.2. 2017 pidetyissä hiihtosuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuissa. Samoissa kilpailuissa hiihtosuunnistettiin myös aikuisten ja nuorten Euroopan mestaruuskilpailut. Kilpailijoita oli yhdestätoista maasta yhteensä yli seitsemänsataa. Viime vuosien leppeiden talvisäiden jatkuttua tänäkin talvena, saivat järjestäjät jännittää lumitilanteen takia lähes viimeiselle viikolle saakka.

Veteraanisarjat aloittivat hisuviikon pitkänmatkan kilpailulla. H75 sarjassa mestaruutta puolustava Jukka Luukko hiihti toiseksi. Mestaruus jäi 56 sekunnin päähän. Markku Salo oli viides.

Välipäivän jälkeen hiihdetyssä keskimatkan ensimmäisessä  H75 sarjan osakilpailussa Jukka Luukko oli kolmas ja uudelleen kuntoutunut Veijo Tahvanainen neljäs.  Toisen kilpailupäivän voitto nosti Veijon yhteisajan tuloksena keskimatkan maailmanmestaruuteen.  Jukka Luukon pikku haparoinnit rastiväleillä pudottivat hänet kokonaiskilpailun viidennelle sijalle. Markku Salolla ja Esko Jussilalla oli sarjoissaan ongelmia Emitag leimauksissa, joiden seurauksena oli kilpailun mitätöityminen.

Veijo Tahvanaiselle paluu kilpaladuille vuoden kestäneen imusolmukesyöpäsairauden ja hoidon jälkeen on menestystarina.  Näin sen Veijo kiteyttää: ”Onnistunut hoito, terveyden palautuminen, nousujohteinen ulkoilu ja sitten tervehtyneenä  säännöllisen harjoittelun aloittaminen on mahdollistanut tämän!”.

Tunnelma Päijät-Rastin joukkueessa oli menestyksestä ja Veijon paluusta mieliinpainuvan hieno.

-JL

Jätä kommentti