Puheenjohtajan terveiset

Vuosi alkaa kääntyä lopuilleen ja on luonnollinen aika muistella kulunutta vuotta, mutta samalla myös kääntää katseet kohti tulevaa eli vuotta 2018. Menneisiin palaan sen verran, että seuran vuosikokouksessa tuli minun aikani hoitaa puheenjohtajan pestiä. Otan mielelläni vastaan ehdotuksia ja ideoita seuran toiminnan kehittämiseksi.

Padasjoen ja Kuhmoisten väkiluvut ovat olleet laskussa, joten lienee väistämätöntä, että myös paikkakunnilla asuvien suunnistusaktiivien määrä on ollut laskussa porukan ikääntyessä, nuorten muuttaessa opiskelujen ja töiden perässä muualle jne. Toisaalta sanotaan, että nähdäkseen lähelle, pitää mennä kauas. Ehkäpä siis muualla asuvilla päijät-rastilaisilla voisi olla hyviäkin ideoita siitä, miten saamme seuratoiminnan pysymään hengissä ja jos mahdollista – lisäämään ns. positiivista pöhinää.

Iltarastit

Olen toiminut seuran hallituksessa jo muutaman vuoden ja huomannut, miten vähiin alkaa käydä iltarastien ratamestarit. Iltarasteille osallistujien määräkin on ollut lievässä laskussa, mutta kuitenkin suositumpaan loma-aikaan keskikesällä iltarasteilla on ollut mukavasti kävijöitä ja mikäpä ratamestarille olisi palkitsevampaa kuin runsas osanotto rasteilla – tulee tunne, ettei ole turhaan nähnyt vaivaa tapahtuman eteen!

Vaikka asuisitkin muualla, mutta loma-aikana vaikutat Padasjoella tai Kuhmoisissa, niin seuran puolesta olisin kovasti kiitollinen, jos voisit osallistua talkoisiin pitämällä yhdet iltarastit! Halukkuuden ja ajankohtatoiveen voi ilmoittaa allekirjoittaneelle sähköpostilla (mliikola@gmail.com). Iltarastikalenteri on laadittava hyvissä ajoin talvella, jotta aineisto saadaan alueen rastikalenteriin – siksi tuon asian esille jo tässä vaiheessa, vaikka ensi kesä tuntuukin näin vuoden pimeimpään aikaan kovin kaukaiselta ajatukselta.

Jukola 2018 Hollolassa

Ensi vuonna Jukolan viesti kisataan lähes kotikisana, kun kyseessä on Lahti-Hollola-Jukola ja ajankohta 16.-17.6.2018. Toivottavasti saisimme Hollolaan liikkeelle innokkaita päijät-rastilaisia useammankin täyden joukkueen voimin. Viime kesänä Joensuu-Jukolassa viestiä vei vain yksi jussijoukkue.

Ensimmäinen ilmoittautumiskynnys sulkeutuu 1.2.2018. Siihen mennessä ilmoittautuneen jussijoukkueen osallistumismaksu on 298 euroa ja venlajoukkueen 168 euroa. 1.2.2018 jälkeen vastaavat summat ovat 356 ja 204 euroa ja 9.5.2018 jälkeen 596 ja 336 euroa. Jokainen varmaan käsittää, että puhutaan aika isoista rahoista, kun peilataan siihen, että olemme pieni seura ja esimerkiksi talkootöitä tekemällä jokainen euro on tiukassa.

Toivonkin hartaasti, että jos/kun ilmoitat halukkuutesi juosta Päijät-Rastin väreissä Lahti-Hollola-Jukolassa, niin ilmoittautumisesi on sitova ja laitat tapahtuman samantien kalenteriisi KISSAN KOKOISILLA KIRJAIMILLA! Sillehän ei sitten mahda mitään, jos juuri kisan kynnyksellä sairastuu, mutta muutoin oletan, että olet hyvällä fiiliksellä nauttimassa suuresta suunnistusjuhlasta Hollolassa 16.-17.6.218!

Halukkuutesi osallistua Jukolaan voit jo nyt ilmoittaa niinikään minulle sähköpostilla tai laittamalla asiasta viestiä tänne seuran nettisivujen foorumille. Seuran hallituksen järjestäytymiskokouksessa päättänemme myös, kuka ottaa vastuuta jussijoukkueiden kasaamisesta, mutta säästät vastuuhenkilöä soittorumbalta, jos olet itse aktiivinen.

Toivotan kaikille päijät-rastilaisille Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnellista vuotta 2018!

Marika

Jätä kommentti