Padasjoen Loppiaishisu 6.1.2024

Lauantaina 6.1.2024
Päivä alkoi valjeta jo reilusti ennen yhdeksää enteillen vilpoista ja kaunista talvikeliä. Sää olikin mitä mainioin, tuulesta ei ollut tietoakaan ja aurinko paistoi hetkittäin kirkkaasti elohopean kivutessa siedettävään -19 asteen pakkaslukemaan. Talvilajistahan tässä on kysymys!

”Olette te hurjia”, mainitsi tuttu suunnistuksen harrastaja lähtöalueelle kulkiessaan viitaten vilakkaan hiihtokeliin. Mutta en minä kovin hurja ollut, sen sijaan pikemminkin kisaan mukaan lähteneet kilpailijat ja ne toimitsijat, jotka joutuivat hiihtämisen sijasta seisoskelemaan vastuutehtävissään lähdössä, maalissa ja makkarapisteellä. Itse istuin lämpimässä autossa tulospalvelua pyörittämässä. Solidaarisuudesta olisin voinut seistä auton vieressä, mutta MTR:n lämpötulostin ei toimi pakkasella!

Ja kun nyt tulin maininneeksi tulokset, niin niitä voi käydä katsomassa kilpailut-valikon alta. Sieltä löytyvät tulokset, väliajat, AM-tulokset ja kaiken päälle vielä lehdistöä varten omat txt-muotoiset tulokset. Viime mainituissa tosin meikäläisen koneella ääkköset näyttävät oudoilta.

Tapahtuma ja kilpailu onnistuivat hyvin. Ratamestari oli onnistunut taikomaan hyvään maastoon hyvät radat. Sää oli leppeän lempeä verrattuna edellisiin päiviin. Lunta ei satanut eikä tuuli tuivertanut. Kiitokset kaikille osallistujille ja kaikille toimitsijoille ja tekijöille, kreivi Creutzille luvasta käyttää Saksalan kartanon aluetta, Padasjoen kunnalle mahdollisuudesta uimahallin käyttöön, Padasjoen Kirjapainolle kartoista, moottorikelkan ajajalle jne, jne. Ja erityisesti Luukon Jukalle, joka toimi tämän kilpailun pääsuunnittelijana, ideoijana ja kilpailun johtajana. Itselleni tulee mieleen kiittää viereisen kerrostalon asukasta, joka auliisti lainasi tolppapaikkansa sähköjä tulospalvelun toimintaa varten. Kiitos kaikille!

Tässä tärkeimpiin tuloksiin suora linkki: tulokset ja väliajat ja Päijät-Hämeen AM-tulokset.

t. Timo, Tulospalvelija

Tilanne 4.1.
”Huh hellettä sanoi jäniksen poika pakkasta!”
Kilpailu pidetään ennakkosuunnitelman ja kilpailuohjeen mukaisesti. Loppiais-lauantai näyttää alkavan viime päiviä lauhempana ja lämpöä on luvassa hivenen alle 20 pakkasasteen.

Tilanne 30.12.
Kilpailujärjestelyt ovat kunnossa! Nyt vain ilmoittautumaan, linkki kilpailuohjeisiin.

Huom!
Jos mielessä käy edes pieni ajatus tulla hiihtosuunnistamaan Padasjoelle Loppiaisena, ilmoittaudu jo ennakkoon (vaikka voit ilmoittautua vasta paikan päälläkin) – se helpottaa tulospalvelun toimintaa. Jos tulosi kilpailuun peruuntuu syystä tai toisesta, ei kilpailumaksuakaan peritä.

Loppiaishisu ja Päijät-Hämeen AM-HiSu sprintti


Etelä-Suomen hiihtosuunnistuksen kisakausi 2024 aloitetaan Padasjoella historiallisen Saksalan kartanon pelloilla, niityillä ja puistoissa. Saksalan isäntä kreivi Christian Creutz on mahdollistanut suunnistamisen kartanon mailla jälleen kerran.

Loppiaishisu hiihdetään kartanon ympäristössä, joka on todettu kansallisesti arvokkaaksi kulttuurihistorialliseksi alueeksi. Merkittäväksi kartanon tekee myös, että omistajasuku Creutzit ovat ensimmäinen Suomessa aateloitu suku. Aateloituja kreivisukuja on suomessa jäljellä vain kolme. Creutzit niistä yksi. Kilpailualueeseen liittyy toinenkin merkittävä nimi. Kansallinen herättäjämme Adolf Ivar Arwidsson on syntynyt täällä. Muutama kilpailusarja pääsee leimaamaan rastin Arwidssonin syntymäkodin paikalle pystytetyn muistopatsaan vieressä.

Kilpailun suoritustapa on paluu vanhaan. Leimataan Emitillä lähdössä, rasteilla ja maalissa. Emit-kapulat eivät kuitenkaan heilu vanhaan tapaan naruissa, joista niille sai antaa vinhaa kyytiä takana tulijan leimauksen hidastamiseksi. Emit-lauta on vaakatasossa 80 senttiä korkean tolpan päässä poikittain, nokka uralta pois päin. Leimaus kuin kesällä.

Kilpailun järjestelyt on pyritty tekemään mahdollisimman kevyesti, iltarastien tapaan. Eli ajatus on ollut helpottaa pienen hisukisan järjestämistä. Kun käytössä on paikalla ilmoittautuminen, niin isomman joukon innostuessa kisaamaan, voi ilmoittautumiseen tulla jonoa. Jonotusta voidaan jouduttaa, kun laittaa sähköpostiin kilpailijatiedot etukäteen. Jokainen voi päättää sitten kisa-aamuna tulostaan, kun näkee, miten hieno aamu on Saksalan urille valkenemassa.

Lisätietoja antaa Jukka Luukko, puhelin 040 555 5239, sähköposti luukonjukka(at)gmail.com.

Tässä linkki kilpailukutsuun.